Oude stoelen opknappen

Plukdezedag

  • #1
Hallo,

Ik heb een oude stoel die ik wil opknappen. Hij is gelakt en er zijn door een kat best diepe krassen in het hout gekomen. Ik wil hem denk ik beitsen.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Moet ik de oude laklaag er helemaal afhalen of kan ik het ook alleen met staalwol af? En wanneer kan je staalwol gebruiken, waar is het qua schilderen goed voor?

Groeten Jolanda
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Laklagen dienen eerst verwijderd te worden vooraleer te beitsen, dmv schuren, afbijt, afkrabben enz. Staalwol zal hier niet echt van pas kunnen komen vrees ik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Plukdezedag schreef:
er zijn door een kat best diepe krassen in het hout gekomen. Ik wil hem denk ik beitsen.
Zou de dierenbescherming hier blij mee zijn :?
 

Plukdezedag

  • #4
Wanneer is staalwol gebruiken bij meubel schilderen? Kan je het wel gebruiken als je hem alleen wilt bijwerken zonder diepe krassen?

En kan ik de stoel nog aflakken na het beitsen? Is dit nodig?

De kat heeft het trouwens overleefd...
 

EdP

  • #5
Staalwol gebruik ik alleen voor aangekoekte pannen. Voor afkrabben een verfkrabber en ook wel eens een glasscherf met een mooie ronding, dat werkt perfect voor ronde objecten, alleen uitkijken met vasthouden.

Jazeker kun je na het beitsen nog aflakken (maar dan niet de kat :wink:), dit is zelfs aan te raden voor de krasvastheid. Parketlak op acrylbasis heb ik daarvoor gebruikt.

Jan is trouwens erg benieuwd welke kleur de kat nu heeft gekregen :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu