Oude (ongelijke) boeren plavuizen over tegelvloer

MarMar

  • #1
Beste forumgangers,

In onze keuken ga ik oude boeren plavuizen leggen met een variabele dikte (verschil tot 10 mm), oppervlakte ongeveer 6 m2. Deze wil ik over de bestaande tegelvloer (geglazuurd) heen leggen. Met welke lijm/cement kan ik dit het beste doen? Ik heb al een en ander hierover gelezen, maar voor deze specifieke combi van ongelijke tegels en tegels als ondervloer kom ik er toch niet helemaal uit. In zandcement leggen heeft niet de voorkeur, gezien de minimale laagdikte van 3 cm. Ik denk zelf aan voorstrijken en dan dikbedpoederlijm. Is dat iets? Wat is de beste en (uiteraard :) goedkoopste oplossing?

Hartelijke groeten,
Marieke
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Verschil van 10 mm, is wel heel veel.
Je kunt ze inderdaad het beste lijmenmet een dikbedmortel.
Als je over andere tegels lijmt, neem dan een snelwerkende dikbedmortel.

Met zo veel dikte verschil, kun je het beste de tegels van te voren selecteren op dezelfde dikte, en dan met de dikste tegels beginnen te verwerken.
 

MarMar

  • #3
Dank je! 10 mm zijn wel de uitzonderingen hoor, misschien slijpen we die wat bij. Eeehh, af. :) En stel dat we de 3 cm laagdikte voor lief nemen, is 4 in 1 cement dan nog een optie?

Ik neem trouwens aan dat die dikbedlijm een flexibele moet zijn?

Hmm en ik lees ook nog iets over dat kleine tegels met dikbedlijm niet handig zijn. Ze zijn 21 x 21 cm. Is dat een probleem?

Waarom is overigens een sneldrogende dikbedlijm aan te raden bij het lijmen over tegels?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu