Oude betonnen vloer badkamer

Reader87

  • #1
Beste Klussers,

Ik wil graag de badkamer (klein) renoveren. Het gaat om een jaren 30 huis. Ik ging er vanuit dat er nu een houten vloer ligt. Het idee was een betonnen vloertje te storten d.m.v. lewis platen.

Omdat er bij de vorige bewoners wel eens waterschade is geweest wou ik de staat van de houten balken bekijken alvorens de badkamer te slopen. Onder de badkamer zit een CV / washok. Ik heb daar het stucwerk van het plafond eruit gehaald, deze was toch al wat afgebrokkeld.

Nu tref ik iets aan wat ik niet had verwacht. Er zit een soort zwart vezeldoek en daarop zit beton gestort. In het doek zitten gaten / zijn stukken uit. Het beton is niet zo stevig voor mijn gevoel. Er zijn al stukken (als zand) uit gevallen. Ook zitten er plankjes op een provisorische manier haaks gespijkerd aan de twee balken. Veelal rot en ik vraag me af of het constructief iets toevoegd. Waarschijnlijk alleen voor het stro / stucwerk?

Hieronder twee afbeeldingen:



Mijn vragen:
- Herkennen jullie het zwarte doek? Wat is het?
- Welke techniek is gebruikt destijds? Het komt niet professioneel op mij over.
- Wat is de beste manier om de kwaliteit van het beton te controleren?
- Laten zitten of uitbreken?
- Overige opmerkingen en tips?

Alvast bedankt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Geen idee hoe dat is gemaakt en met welke materialen. Maar als er nu stukken loskomen zou ik het wel weten: wegslopen en opnieuw beginnen.

Eerste stap is trouwens het controleren van de sterkte van de vloerbalken. Voldoen ze (ruim) aan de balkenschuif?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Dat zwarte doek lijkt wel dakbedekking.
 

Marcn88

  • #4
Vroeger werd er nog wel is een bitumenlaag onder de betonvloer gelegd, maar zoals al werd aangegeven als er nu al stukken loskomen zou ik alles verwijderen de balklaag controleren/verstevigen en opnieuw opbouwen met zwaluwstaartplaat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu