Opslag is vochtig, wel of niet ventileren?

Mfve

 • #1
Ik maak gebruik van een kleine vrijstaande opslag waar ik wat huisraad en meubels in heb staan. Het is kleine ruimte van ongeveer 3 bij 3 meter geheel van massief beton. Prefab, wat daar ooit neergezet is met een kraan.
Er zitten geen ramen in en alleen een deur en het is onverwarmd.

Ik heb er een temperatuur / luchtvochtigheidsmeter in staan die die min en max waarden onthoud. De temperatuur binnen wijkt niet zo veel af van de buitentemperatuur. De luchtvochtigheid baart me enige zorgen.

In de berging heb ik 2 linnenkasten staan (uit elkaar) van spaanplaat.
De luchtvochtigheid zit momenteel rond de 80% en loopt soms zelfs op richting 90%. Ik vraag me af of de spaanplaat hier wel tegen kan.

In de ruimte zitten ook ventilatierooster, maar wat is nou verstandig, zo veel mogelijk ventileren of juist alles dichtmaken zodat er geen vochtige lucht naar binnen kan? Momenteel zijn er enkele kleine ventilatieopeningen.

De opslag staat onder de bomen in een stukje bos dus het is daar al vrij vochtig. Er staat al een vochtvreter, maar die doet niet zo veel. Een elektrische ontvochtiger kan natuurlijk ook maar dat kost best veel energie. Dan kan ik mijn spullen beter verplaatsen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dat vindt het spaanplaat e.d. inderdaad niet leuk. Als je het daar laat staan wordt het steeds dikker :roll:

  Ventileren helpt hier niet tegen.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #3
  Inderdaad, het is stoken of verhuizen. En ook in een andere opslag zul je moeten stoken.
   

  Mfve

  • #4
  Bedankt voor de reacties. Ik had er al een beetje rekening mee gehouden maar had gehoopt dat er misschien toch nog een makkelijke oplossing was. Dan zit er niets anders op de de vochtgevoelige spullen te verplaatsen naar elders.
   

  Sa_reno

  • #5
  Ik wil je topic absoluut niet hijacken maar ik zit met hetzelfde vraagstuk. Alleen is het bij mij een garage.

  Iedereen in mijn omgeving geeft aan dat ik moet ventileren maar het tocht daar al als een malle. Isoleren zou ook niets uit moeten maken hoorde ik. (?)

  Ik heb geen gas in de garage, hoe kan ik deze dan toch zo voordelig mogelijk verwarmen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Sa_reno,

  wilt u een nieuw topic aanmaken, topic kapen is niet de bedoeling, het lost ook niets op want het zou toeval zijn wanneer uw situatie exact hetzelfde zou zijn.
   

  Sa_reno

  • #7
  Zal ik doen, excuus.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu