Opnieuw saucen badkamer

Greg

 • #1
Hallo forummers,

Het plafond in mijn badkamer is aan een nieuwe sauce beurt toe. Het plafond is verlaagd en afgewerkt met een gipsplafond waar dan weer een structuur op is aangebracht en waarschijnlijk al een keer eerder is gesauced.

Ik wil dit graag opnieuw saucen, omdat het op sommige stukken begint te "bladderen".
Als eerst wil ik de losse resten gaan afsteken, maar dan loop ik gelijk tegen een probleem aan! Hoe vul ik die delen op? En moet ik voordat ik ga saucen de boel nog voorbehandelen?

Wie kan mij de juiste behandel methode geven.

Mvg, gregory

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mechas79

  • #2
  Wat u kunt proberen is het volgende maar 100 % onzichtbaar zal het niet blijven.

  -Alles wat los zit afsteken, en met de achterkant van u plamuurmes even tikken op andere plakken om te kijken waar het hol klinkt en deze ook afsteken .
  -Als het goed is ziet u het stucwerk, wrijf met u vinger, wordt deze wit dan moet u voorstrijken, meestal wel.
  -De “ blote
   

  Greg

  • #3
  Hi Mechas,

  Bedankt voor je reactie,

  Als ik je verhaal zo lees, denk ik dat het opnieuw stucen van het plafond "bijna" net zoveel werk is en een strakker resultaat zal geven.
  Ook dit zal hoogstwaarschijnlijk een primeur (voorstrijk) laag nodig hebben, voordat ik het stucwerk zal gaan aanbrengen. Kan ik voor het stucens Fix & Finish gebruiken? Heb daar nog wat van staan.

  Mvg, gregory
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Voor dunne lagen kunt u f&f gebruiken als u wilt gaan stucen. Diepere oppervlakteverschillen ( 4 a 5 mm ) zou ik in een badkamer met MP75 van dezelfde fabrikant doen. Deze heeft een wat langere verwerkingstijd en fijne vulstoffen.

  Het is dan ook raadzaam om een hechtlaag voor te rollen ( ook weer van dezelfde fabrikant ).
   

  Jarule

  • #5
  Houd er rekening mee dat F&F beperkt houdbaar is. Beter een nieuwe zak halen als de oude al een tijd staat.
   

  Greg

  • #6
  Bedankt voor de tip :prima:
   

  Greg

  • #7
  Ik wil toch nog even terugkomen op dit topic.

  Nu ik de badkamer opnieuw wil gaan stucen, vraag ik mij af of ik voor het aanbrengen van een muurverf, deze kan voorbehandelen met de primer die ik ook aan wil brengen voor het stucwerk. Nog te volgen zo :roll:

  Of moet dit van een ander type zijn?, omdat het stucwerk zuigend is en de nu al zittende laag (zie foto) niet zuigend is? Denk het antwoord al te gegeven hebben, maar hebben jullie nog aanbeveling mbt merk primer en muurverf?

  Gr. greg
   

  Mechas79

  • #8
  F§F moet enkel voorzien worden van een primer op het moment dat een ondergrond NIET zuigend is, dus in u geval omdat u plafon al voorzien is van verf , heeft u het wel nodig, voor de hechting van de F§F op de oude verflagen.
  Daarna, vaanuitgaande dat u de juiste verhouding gebruikt tussen water en gips, hoeft u deze in principe niet meer te primeren, de door u gebruikte verf iets verdunnen, 10 % max, waardoor u iets meer opentijd krijgt en dus de kans op aanzetten verminderd. De 2 laag verf, onverdund aanbrengen.
  Advies voor de verf is, een schrobvaste muurverf met schimmelwering.
   

  Greg

  • #9
  Oké hier ga ik mee aan de slag! Zijn er ook primers voor niet zuigende ondergronden. Ik weet wel dat ze er zijn voor zuigende, maar voor niet zuigende?
   

  Mechas79

  • #10
  Hechtprimers zijn het dan, dezelfde fabrikant als u dunpleister leverancier, zoals Kees al heeft aangegeven.

  gr
   

  Greg

  • #11
  Ga ik naar opzoek! :prima:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu