Opbouw droogbouw vloerverwarming.

Freek A

  • #1
Dag Allen, ik ben nieuw hier. Mijn naam is Freek en ik woon in een dorpje met mijn vrouw Rixt. Klussen vind ik leuk. Tot zover mijn intro.

Onlangs heb ik een huis gekocht, hier wil ik op de begane grond en op de 1ste verdieping vloerverwarming installeren. Het is een jaren 50 huis met deels houten vloeren en deels holle baksteen vloeren. Het dak, de gevels en de begane grond van het huis ga ik naar bouwbesluit normen naisoleren. Op de begane grond verwacht ik een traditionele natte vloerverwarmig te kunnen installeren. De 1ste verdieping is echter meer een uitdaging. De overloop heeft een houten vloeren, de kamers holle baksteen vloeren, de deuren zijn naar schatting 1,95 a 2 meter hoog. Deze vormen de hoogte beperking.

Na wat onderzoek ben ik tot het volgende opbouw gekomen:
  • Een noppenplaat van 3cm dik waarvan 1 cm isolatie (soort EPS)
  • Afgedekt met een gipsvezelplaat van 1cm: totaal 4 cm.
  • Leiding van 16mm
  • Afwerkvloer van lamelparket of laminaat
Wat vinden jullie hiervan? Is dit een goede oplossing?

Alternatieven
A) Infrezen, kan niet in de houten vloer, geeft mogelijk problemen bij de holle baksteen vloeren, dikte toplaag nog niet bekend.
B) Gipsvezelplaten met voorgefreesde sleuven, afgedekt met een 2e gipsvezelplaat of vulmiddel: Veel duurder
C) Piepschuim platen met sleuven erin, aangevuld met warmteverdelende aluminium platen: max 14mm leiding mogelijk, geklooi met alu platen, veel duurder
D) Noppenplaten van 2 cm zonder isolatie, aangevuld met gipsvezelplaat van 2cm. - Enige isolatie tussen begane grond en verdieping is wel wenselijk omdat we niet verwachten standaard een gelijke temperatuur te hanteren op de begane grond als op de verdieping. Noppenplaten waar geen piepschuim in zit geven gedoe met leggen, als je er op gaat staan is de nop vervorm en wordt de leiding niet meer goed vastgehouden.

Groet Freek

Verdieping.PNG MAGNUMDryfloorOpbouw005.jpg Noppen + droge dekvloerplaat.PNG Variokomp.PNG
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit werkt prima zo ligt het er hier op de 1e verdieping ook in, wat nog een keuze zou kunnen zijn is om van die voorgevormde aluminium geleide schalen toe te passen zodat de warmte beter verspreid
 

Freek A

  • #3
Dag Marcn88 bedankt voor tip. Duurt het bij jou lang om van bv 17gr naar 21 te stijgen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is bij mij ongeveer in 1,5 uur maar mijn woning is goed geisoleerd en voorzien van balans ventilatie, daarbij stook ik met een aanvoertemperatuur van 35 graden.
Maar dit wil allemaal niet zeggen dat dit bij u ook zo zal zijn want hier zijn veel factoren van op invloed
 

Bernhard

  • #5
kijk eens in je prive berichten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu