Opbouw dekvloer met isolatie + vloerverwarming

Sam6

  • #1
Goedemorgen medeklussers,

Ik heb op de begane grond van mijn woning de dekvloer verwijderd om deze opnieuw op te bouwen met isolatie en vloerverwarming. Echter zie ik door de bomen het bos niet meer dus wat hulp zou fijn zijn!

Ik kan ongeveer 8 a 9 cm omhoog vanaf de betonvloer. Onder de betonvloer bevindt zich een lage kruipruimte (+-30 cm). Isoleren tegen de vloer aan vanuit de kruipruimte gezien is dus geen optie. Daarom zou ik graag isoleren op de vloer.

Door een bedrijf wat vloerverwarming systemen levert (weet niet of ik de naam hier mag noemen) wordt aangeraden om, ongeacht het gebruikte vloerverwarmingssysteem, het af te werken met egaline, met minimaal 3mm egaline over de buis. Ik kan echter nog niemand vinden die op deze manier zijn vloerverwarming heeft afgewerkt. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze manier van afwerken? 3mm op de buis lijkt mij nogal dun. Heeft er überhaupt iemand ervaring met een egalinevloer zwevend aanbrengen?

Ik weet dat zoveel egaline storten een duur geintje is, maar als het de beste oplossing zou zijn vind ik het het overwegen waard.

Hoor graag wat jullie ervan vinden, Andere tips zijn ook welkom!

Mvg,

Sam
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
met een droogbouwsysteem houd je de meeste ruimte over om isolatie te plaatsen, ik zou een systeem nemen waar 16 mm slang toegepast word met groepen rond de 60 mtr lengte.
 

Pvr

  • #3
Afgaand op je uitleg van de situatie.
Kruipruimte niet toegankelijk dan via boven kant door gaten boren ruimte vullen met epsparels (door isolatie bedrijf)
Dan noppen/tackerplaten leggen plus slangen 18mm (kun je later ook koelen met warmtepomp)
Dan zand/cement vloer of anhydriet (duurder) Min 2cm dekking boven je slangen.
Hierna eventueel egaliseren afhankelijk van je vloerafwerking.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu