Op zoek naar H-profiel voor 2.5mm plaat!

Jan_Beton

  • #1
Goedemiddag! Bedankt voor het doornemen van mijn vraag.

Ik heb de woonkamer met platen bedekt aan de muren en daarvoor heb ik een H-profiel nodig wat heel moeilijk te vinden is.
Aluminium begint vaak pas bij 4mm en ik heb 2mm nodig. Nu heb ik een zaak gevonden die kunststof H-profielen verkoopt waar 2.5mm platen tussen passen maar die vraagt 25 euro voor de verzendkosten.

-> Heeft u, of kent u iemand/een winkel die deze profielen verkoopt? H-profiel voor 2.5mm plaat, lengte 230 of 260cm
 

Jan_Beton

  • #3
Kees,

Bedankt, Kees! Ik heb zo iets meer hits. Alhoewel de eerste nog meer verzendkosten vroeg 40 euro!!

Maar ik ben al blij dat ik wat meer zie. Ik hoop zo wat te vinden. MVG
 

Jan_Beton

  • #4
Dank voor de info.

Iemand anders nog een idee waar ik zoiets zou kunnen halen? Of een alternatief voor een tussenstuk, tussen 2 platen.

De platen zijn bij elkaar 3.5 meter lang, verdeeld in 3. Die spleten zijn heel moeilijk aan te lijnen omdat het materiaal ook erg dun is 2mm acrylplaat tot aan het plafond.

Na lang zoeken vond ik 2 winkels die respectievelijk 25 en 40 euro verzendkosten hebben wat voor mij, voor 4 strips eigenlijk teveel is.


De afstand tussen de platen is nu 0, wat ik ook ertussen ga doen er moet ruimte gemaakt worden maar liefst niet zoveel. Het is lastig om in dit kleine huiskamertje te werk te gaan. Dus met zo'n U-vleugel profiel moet ik heel veel weghalen en de afstand moet dan nog eens 25mm+2 worden met zoiets.
Ik had gehoopt dat zo'n kunststof H-profieltje veel vaker voor zou komen, heb Hornbach nog de vraag gesteld. Ze hebben er even over nagedacht of in ieder geval behandeld maar ze gaan die niet bestellen.

De platen moeten er af en toe af nog omdat er verlichting achter moet komen. Dus ik kan ook geen permanente lijmoplossingen doen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Je zou ook een t profiel of plat profiel kunnen nemen.
Voordeel van een H profiel is dat je die vaak aan de achterkant kunt bevestigen en dat kan met een T of plat profiel niet, dus je krijgt daarmee de schroefjes in het zicht.

Maar een plaat van 1m16 breed en slechts 2mm dik acryl hoe wil je dat ooit recht houden?
Ik weet niet hoe lang ze gaan worden maar vanaf zo'n 50 a 60 cm gaat het vrijwel zeker al golven en wordt het niet meer mooi strak.

suc6

Gerrit
 

Jan_Beton

  • #6
De platen zijn met 4 afstandshouders van de muur waardoor ze voornamelijk recht zijn door het hangen.
Het boren van de gaten gaat niet met een kolomboor en de gaten moeten vrij groot zijn waardoor ik met een tabse boor heb geboord die niet perfect recht naar beneden te geleiden is, al met al ongelijke muren, plafonds krijg je natuurlijk spanningen. Het is redelijk gelukt alleen moet ik een stuk van de zijkant afhalen.

Omdat bijna niemand dit nog heeft gedaan kan je geen voorbeelden vinden en komt het veel neer op doen en kijken waar je op uitkomt. Zo was ik dus in de 'haast' bij het meten en opgeven voor de hele kamer vergeten dat ik ruimte tussen de panelen had willen hebben bij het zagen van de leverancier zodat ik het niet nu achteraf moet doen. Maja...


Een H-profiel van 2 a 2.5mm heeft geen schroefjes nodig. Ik laat het klemmen en dan kan ik er altijd weer bij. Het zijn 6 platen waar je dus 4 H-profielen voor nodig hebt om te overlappen.
Aan een dichte kant zal ik een dunne geleider maken waar de buitenkant van de plaat tegen aan zal vallen zodat die in ieder geval recht blijft. Maar ik kan verder eronder niet veel doen zonder dat het zichtbaar gaat worden wanneer er LED strips aangaan onder de platen.
Ik heb gedacht nog meer afstandshouders te kopen maar die zijn 3,50 per stuk excl verzend en heb een minimaal budget.

Vandaar ook dat ik zo lang erover doe om dingen voor elkaar te krijgen omdat je weken en maanden moet browsen voor betaalbare prijzen. Het ziet er naar uit dat ik die 25 euro voor de verzendkosten maar moet doen :\


Ik hoorde dat ik geen URL of links mocht sturen dus ik kan ook geen voorbeeld geven van hoe het er nu uit ziet.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Je mag uiteraard wel foto's en/of tekeningen plaatsen zodat we een idee hebben hoe het er nu uit ziet/of uit moet komen te zien en aan de hand daarvan (en voor zover mogelijk) adviezen geven.

suc6

Gerrit
 

Jan_Beton

  • #8
Hier is een beetje beeld van een tijd terug hoe het op weg was, er zijn een aantal dingen weer bijgewerkt. Ik heb de platen blijkbaar toen niet helemaal tot aan het plafond gefilmd maar ze lopen tot aan het plafond met nog 2 andere afstandshouders.

Nogmaals bedankt voor alle interesse en tips
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu