Oorzaak van vochtprobleem laten onderzoeken en advies

Brink68

  • #1
Wij hebben een tussenwoning uit 1902 en al vele jaren last van optrekkend vocht aan de onderkant van de tussenmuren tot een hoogte van ca 60 cm. Dit is het gehele jaar door. Er is een kruipruimte maar geen kruipluik, dus we kunnen niet even kijken hoe het met de balken gesteld is. Maar gezien de lange duur verwachten wij niet veel goeds, al zijn daar geen directe signalen voor. Onder onze dikke houten planken vloer hebben de vorige eigenaren het linoleum laten liggen. Het huis staat op staal.
De straat ligt wat hoger dan onze woning wat mogelijk ervoor zorgt dat het regen water onze kant op stroomt bij regen. Er zijn zowel aan de voor als achterzijde twee ventilatie roosters. Omdat wij een ensuite stel hebben, hebben wij bedacht dat de lucht mogelijk niet goed doorstroomt omdat er muurtjes in de kruipruimte staan onder het ensuite stel. Veel mensen in onze straat hebben ook optrekkend vocht.
Wij zijn al een tijd aan het zoeken naar een oplossing voor ons vochtprobleem. Maar wij willen voordat we veel geld gaan uitgeven aan bv een kruipruimte onderzoek, injecteren, drainage, renovatievloer enz weten wat de oorzaak is van het optrekkend vocht. Wie heeft er goede ervaringen met een bouwfysicus die thuis is in het opsporen van de oorzaken van optrekkend vocht en advies kan geven hoe dit op te lossen? Wij willen echt eerst de kern van het probleem aanpakken zodat wij de juiste keuzes kunnen maken, zeker omdat wij ook graag de vloer willen isoleren.
Op onderstaande foto’s is te zien hoe de tussenmurener uit zien en het zwart is een schouw waar condens op zit.

00D55CF5-18AB-4CC0-9A8E-757B2EF28EFB.jpeg 4D5C57E5-1738-4992-92BE-F11F1DAEB59A.jpeg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe hoog is de luchtvochtigheid in het huis, zet eens een hygrometer in de kamers.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het probleem is er al jaren, maar er is nog niet in de kruipruimte gekeken?

Daar begrijp ik niks van. Maak een toegang en doe of laat dat heel snel doen. Als je wilt gaan isoleren zal er sowieso een toegang gemaakt moeten worden. Een klusjesman met een beetje ervaring kan je dan al veel vertellen en dat hoeft niet duur te zijn, daar heb je echt niet perse een bouwfysicus voor nodig, dat kan altijd nog.
Goeie kans dat deze afwachtende houding veel schade opgeleverd heeft. Je vloerbalken hangen in de muren en die vinden dat vocht echt niet leuk.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Heb je de mogelijkheid om het maaiveld ter plaatse van de gevel te verlagen? Dmv een keerwand oid?

Bekijk ook dit filmpje eens:

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu