Oogwindwerk zonnenscherm openen

Nootje

  • #1
Het oogwindwerk van mijn zonnenscherm is stuk (draait door). Een nieuwe kost zo'n 60 euro. Ze zijn ook te koop voor ongeveer 35 euro maar dan zonder oog. Beter dus.

De vraag is nu: hoe krijg ik het oog van het oude oogwindwerk af? Ik denk dat het windwerk daarvoor open moet maar het zit vast met een soort plat ringetje dat ik er niet af krijg. Op één plaats zit er een uitparing in maar zelfs als ik dat spleetje met een schroevendraaier zo breed mogelijk maak komt de ring niet los.
 

Tiho

  • #2
Klinkt als een snap-ring misschien krijg je hem met twee tangetjes wel ver genoeg open? Of misschien met twee kleinere schroevendraaiers proberen?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Foto graag aub
doorgaans schuif je het oog over het stangetje welke in het windwerk gaat en wordt dit geborgd met een borgpen.
Deze zou je gewoon eruit moeten kunnen slaan met een fijne drevel.
 

Kluske

  • #4
Weet je zeker dat het probleem in het oogwindwerk zit en niet in de overbrenging van het oogwerkwindwerk naar de buis waar het doek zich op draait? Wanneer dit het geval is ben je met veel minder kosten klaar.
 

Nootje

  • #5
Beste mensen,

Dank voor jullie reacties. De ring blijkt inderdaad een snap-ring. Het doordraaien zit in het oogwindwerk zelf en niet in slijtage van het gat in de prop want die pakt nog. Daar had ik goed op gelet dankzij jullie bijdragen aan andere discussies :wink: Dit neemt niet weg dat het gat in de prop (plastic) duidelijk begint te slijten.

Maar: nu bleek dat ik nog 2 weken (!) garantie over heb. Daar doe ik dus snel een beroep op voor een nieuw windwerk; mét oog. Ik koop er preventief meteen een alu prop bij.

Dank allen! - Groeten, Nootje :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu