Ontsteekpen KombiKompakt HR22 modificatie?

Flippie Flink

  • #1
Heb een nieuwe ontsteekpen gehaald voor mijn KombiKompakt HR22.
Nu zie ik met uitbouwen dat de pen die er af fabriek inzit (ketel is van 2002/2003) minder diep in de ketel steekt.

De pen is verder hetzelfde enkel de daadwerkelijke ontsteekpunt reikt dus zo'n 1 cm. dieper in de ketel. Volgens mij komt dat er op neer dat ie meer in het midden van de brander ontsteekt...



Weet iemand of dit klopt? Is dit een modificatie wellicht?

Groet, Flip

Naam bedrijf verwijderd, doet niet ter zake, mod.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Maakt niet uit die lengte, maar wat mankeert er aan de oude pen :?:

Vr Gr en succes ermee
 

Flippie Flink

  • #3
Hmmm, na wat zoeken via Google kom ik in het onderdelenboek van Intergas de 209327 ontsteekpen tegen voor de KombiKompakt.

De pen die ze me nu hebben meegegeven is de 209177 en op het zakje staat HR...

Ben bang dus echt de verkeerde pen meegekregen, jammer want mijn hele ketel ligt nu uit elkaar en ik kan natuurlijk dit weekend niet meer aan de juiste pen komen... :evil:

Nou ja, de oude er nog maar even in zetten dan...
 

Flippie Flink

  • #4
Ah, ok dan ga ik de nieuwe pen er meteen in zetten...

Een aantal maanden geleden is het gasblok vervangen (grommend geluid bij laaglastbedrijf)... Na een paar weken begon het echter weer.
Na gezeur over het opnieuw afstellen van het gasblok met de installateur (deze wilde dit niet onder garantie van de reparatie doen) heb ik het blok zelf met een digitale meter afgesteld, volgens de handleiding in het boekje en overeenkomend met de waarden in de tabel.
Nog telefonisch gecheckt met Intergas Servicedesk, volgens hen had ik de juiste waarden afgelezen.

Ketel heeft een aantal maanden als een zonnetje gelopen, maar nu onsteekt hij af en toe met een 'plof' en dat gebeurt steeds vaker...

Zou dus de onsteekpen(afstand) kunnen zijn, daar hoop ik eigenlijk op. Aangezien dit geen duur onderdeel is leek het me zeker de moeite van het proberen waard...

Groet, Flip
 

Klorissa

  • #5
Het belangrijkste is de afstand van de ontsteekpen ten opzichte van de brander ongeveer 4 mm.Je kunt dit goed zien als je de gaskraan dichtdraaid en tijdens het ontsteken even kijkt door het kijkglaasje links.
Het gebrom van het gasblok is te voorkomen door een modificatie veer die in het gasblok geplaatst word.Ik zelf stel het gasblok altijd af op 1.5 laaglast.succes
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Zou de afstelling van het gasblok zeker als eerste controleren om zeker te weten dat de instelling niet is verlopen.

Vr Gr en succes ermee
 

Vollenhove

  • #7
Klorissa schreef:
Ik zelf stel het gasblok altijd af op 1.5 laaglast.
Op die manier hou je geen rekening met de lengte van de rookgasafvoer en luchttoevoer. De afstelling van de branderdruk is gerelateerd aan de luchtopbrengst.

Mvg Vollenhove
 

Flippie Flink

  • #8
Helaas was bij mij dus een aantal maanden geleden het hele gasblok vervangen... De installateur had enkel een oude waterbuis voor het afstellen, geen digitale drukmeter... Een paar weken na het plaatsen van het blok begon het gegrom weer en de installateur weigerde het blok goed te komen afstellen, zonder daar kosten voor te rekenen. :denk:
Toen pas ben ik op internet gaan zoeken en in dit forum tegen gekomen dat er een heel goedkoop onderdeel was ter vervanging, i.p.v. het hele gasblok te vervangen. :evil:

Je zult begrijpen dat ik nogal teleurgesteld was... Daarop heb ik dus besloten het dan maar zelf te doen. Ik heb een digitale drukmeter kunnen lenen van een klant en de ketel volgens het boekje afgesteld.

Ik ben inderdaad uitgekomen op een luchtdruk van -1.5 en daarbij met A de branderdruk afgeregeld op 12 (in hooglastbedrijf)
Dit heb ik nog met Intergas overlegd en die zeiden dat het prima was...
De ketel liep als een zonnetje, liep mooier en stiller dan voorheen.

Volgens hen is het overigens ook bijna niet meer te doen om de huidige ketels met een oude waterbuis af te stellen, het luistert simpelweg te nauwkeurig...

Gister de nieuwe ontsteekpen geplaatst en tot nu toe geen 'plof' meer gehoord... Hopelijk blijft het nu goed en ben ik dus voor een paar euro klaar.
Anders zal ik eerst nog eens de huisdrukschakelaar laten controleren of anders weer een drukmeter lenen en de afstelling controleren...

Maar als het goed is kan die afstelling in een paar maanden tijd toch niet verlopen lijkt me :?:

Bedankt voor jullie reacties allemaal... hopelijk is mijn verhaal zo een beetje duidelijk(er) :lol:

Groet, Flip
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu