Onieuw bewerken green vloer met naden

Frans31

  • #1
Zojuist heb ik mijn grenen vloer geschuurd, dit is redelijk goed gelukt. De vloer is mooi egaal geworden en de oude white-wash wax is er vanaf gekomen. Echter op dit moment zit ik met de naden, waar de white-wash nog wel in zit.

Het schuren van de naden met schuurpapier of driehoekschaaf gaat zeer moeizaam en het resultaat is niet mooi. Mijn vraag is hoe ik dat kan oplossen aangezien ik bij voorkeur er niet weer white-wash op wil doen maar beits (en daarna lakken).

In het forum heb ik gelezen over kit met houtkleur + gebruik van zaagsel. Op deze manier kan ik van de white-wash uit de naden afkomen door de naden op te vullen. Maar ik ben benieuwd wat het effect van beits hierop zal hebben. Kan ik idd deze kit gebruiken en daarna met beits/ wax of lak erover?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zijn het vlakke planken of met afgeschuinde kant ?
 

Frans31

  • #3
Met een afgeschuinde kant..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Misschien lukt het met schuurpapier om een blokje die precies de hoek van de afgeschuinde kanten heeft.
Ik ben niet zo wild van het vullen/kitten van naden van houten vloeren, ze werken nogal en dan trekken de naden weer los.
 

Kees61

  • #5
Schuurpapier en wax :-) 2 streken en het papier zit vol.
Lukt het niet met een driehoek krabber? Of met een andere vorm krabber. Of met een schrapstaal.
 

Frans31

  • #6
Bedankt voor jullie tips. Een schuurpapier met blokje kom je er moeilijk bij daarbij gaat het allemaal ook niet zo snel maar als het niet anders kan dan is dit waarschijnlijk wel de beste manier.

Met een driehoekkrabber krijg je alles wel weg en gaat redelijk vlot maar het gaat wat rigoreus waardoor je teveel hoekjes meeneemt wat een onregelmatig effect geeft.
 

Kees61

  • #7
Ja daarom schreef ik ook "of met een andere vorm krabber".
Een driehoek krabber heeft misschien niet de juiste hoek en dan steek je zo de punt in het hout. Je zou het puntje van zo'n krabber in de goede hoek moeten slijpen, dan maak je twee kanten van de groef tegelijk schoon.

Het is dat de vloer niet lekker vlak is, anders kon je de groeven nafrezen met een puntbeiteltje. Net schoon maken. Je zou dat nog wel na het schuren van de vloer kunnen doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu