Ondervloer natuursteen?

Klussenmaar

  • #1
Ik heb een keuken met daarin momenteel nog laminaat. Onder dat laminaat zit een houten ondervloer en daaronder weer de originele plankenvloer. Het is een huis uit 1919.

Nu wil in in de keuken een natuurstenen vloer. Met daaronder een electrische vloerverwarming. Nu had ik bedacht dat die vloerverwarming dan op die houten ondervloer (die dus op die plankenvloer ligt) te installeren, daarover weer egaliseer aan te brengen en dan de tegelvloer te leggen. Is dit mogelijk? Of gaat dat hout toch uiteindelijk zo werken dat er barsten in vloer of voegen komen?
 

Millew

  • #2
Op een houten vloer tegels leggen en dan ook nog met vloerverwarming gaat maar zelden goed.
De goede manier is om alle vloerdelen er uit te slopen en op de kale balken een nieuwe vloer te leggen met zwaluwstaartplaten.
Als je op internet zoekt naar die platen, kom je al gauw terecht op de site van de fabrikant. Deze heeft uitgebreide specificaties en handleidingen beschikbaar over hoe je zo'n vloer moet aanbrengen.
De houten balklaag moet wel geschikt zijn om het extra gewicht te kunnen dragen. Niet alleen sterkte is dan van belang maar ook de stijfheid oftewel doorbuiging van de nieuwe vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu