Ondervloer en kliklaminaat boven dun tapijt?

Lutz

  • #1
Ik moet een vloer meer geluiddempend maken. Nu ligt er zwaar beslastbaar verlijmt tapijt (7mm dik). Ik wil er een ondervloer met klik laminaat leggen. Alleen vraag ik mij af, of ik de tapijt kan laten liggen of op die verwijderd moet worden. Omdat er een nieuwe kamerdeur met dorpel moet komen blijven liggen zou de extra hoogde geen probleem mogen zijn.
 

Lutz

  • #2
Ik heb nog eens de bestaande situatie bekeken: het is echt tapijt gelijmt op betonnen vloer zonder extra egalisatie. Maar de betonnen vloer is uit zich zelf al vrij egaal. Onder de kamer is een parkeerkelder. Gezien dat er nu geen vochtwerende folie ligt en ik nergens schimmelplekken kan zien, vraag ik mij af of ik, indien ik toch de tapijt ga slopen, wel of niet vochtwerende folie nodig heb? Of anders om: kan ik voldoen met tapijt slopen, ondervloerplaten leggen, laminaat erover?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Heeft het tapijt een jute/open rug of een gesloten rug?
Indien open dan zal er geen schimmel ontstaan.
Zeker boven een onverwarmde? parkeergarage folie toepassen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Om twee redenen zou ik het tapijt er toch uithalen:

1.Bij dik tapijt en eventueel een odnervloer heb je de kans dat het geheel te veerkrachtig wordt. Dit zorgt ervoor dat de verbindingen van het laminaat stuk kunnen gaan. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat rubber ondertapijt niet onder laminaat kan.

2. Het laminaat kan eenvoudig gaan schuiven over het tapijt. Daarnaast kan de stand van de polen van het tapijt ervoor zorgen dat het laminaat onder belasting gaat verschuiven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu