Ombouw inbouwrolluik

Robke

  • #1
Hallo,

Onlangs hebben wij nieuwe ramen (en ook kozijnen) laten plaatsen. Op 2 slaapkamers hebben wij gekozen voor inbouwrolluiken.

Volgens de kozijnmetraamplaatster :? zou er nog om de kast van het rolluik een ombouw (koof) gemaakt moeten worden. Dit omdat er kans op condensvorming aan de binnenkant en de condens langs het schuur-stucwerk zou kunnen lopen.

Nu is mijn vraagje, waar kan dat het beste van gemaakt worden? De ombouw zou zo gemaakt moeten worden dat de kast van het rolluik bereikbaar is (na demontage ombouw). En volgende vraag is: zou dit ook nog geïsoleerd moeten worden? Zo ja en waarmee?

Groeten,
Robke
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb je onderwerp verplaatst naar de rubriek over rolluiken, omdat je dan meer kans hebt dat iemand daar raad mee weet.

Overigens is de vraag wel:

Wist die kozijnmetraamplaatster niet waarvan dat zou moeten zijn?
Tenslotte moet het aan bepaalde eisen voldoen i.v.m. garantie en kun je het beste bij het betreffende kozijnmetraamplaatsenbedrijf informeren wat te gebruiken voor zo'n koof en of het geïsoleerd moet worden.

Dan zit je dicht bij de bron...
 

Robke

  • #3
Kees,

Dank je voor het plaatsen in een andere rubriek.

De kozijnmetraamplaatster had wel een ideetje, maar dat vonden wij niet mooi, nl. van van een of ander geplastificeerd materiaal (ben de naam even kwijt klonk als iets met liet), vooral als de kamers schuurbandplafonds en muren hebben.

Ik had zelf gedacht aan HDF, maar omdat het mogelijk is dat het direct in contact kan komen met vocht leek me dat ook niet de juiste oplossing.
Vandaar deze vraag.

Groetjes,
Robke
 

Pepjo

  • #4
De zogenaamde kozijnenmetraamplaatsbedrijf-bron. :mrgreen:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Ik heb ook van die kunststof rolluiken die vanaf de buitenkant niet te zien zijn, half in de spouw zitten en half in de kamer steken.
Ik heb er geen koven om de inbouwkast heen, en heb ook nog nooit iets van condens gezien aan de inbouwkast in de kamer. Ik haal ze zelfs ook op als ze nat zijn.
Misschien eerst een tijdje aanzien anders?
 

Robke

  • #6
Vorige week, toen het toch lichtelijk vroor zag ik 's morgens inderdaad condens op de binnenbak. Misschien ook omdat deze ramen de zuidoosten wind voor hun kiezen krijgen. Bovendien was de bovenverdieping pas gestuct.

Maar ik ga voor zekerheid. Wij zijn nu reeds 5 maanden aan het verbouwen en ik wil niet dat er een hoop werk voor niets is gedaan of weer kan gaan kappen en/of breken en/of repareren.

Inmiddels wat gegoocheld en ben uitgekomen bij Masonite. Iemand hier ervaringen mee of dat makkelijk te verwerken is?

Groeten,
Robke
 

Kluske

  • #7
Ik zou persoonlijk een koudebrug inbouwen. Neem een okoume plaat, bekleed deze met isolatie en monteer dit op maat voor je rolluik kast aan de binnenzijde. Eenvoudig en doeltreffend.
 

Robke

  • #8
Dankje voor de antwoorden.

Ik zal eens bij de betere houthandel gaan informeren naar okoume.

Groetjes,
Robke
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Waarom eigenlijk okume gebruiken? Harde isolatieplaat kan je ook in vorm snijden en met een dotje kit vastzetten toch? Of zie ik wat over het hoofd?
 

Robke

  • #10
Ik ben op zoek naar een overschilderbaar produkt. Isolatieplaat kun je volgens mj (maar ik kan me ook vergissen :oops: ) niet overschilderen.
De koof komt nl. in de slaapkamer en waarschijnlijk komen hier de gordijnen aan te hangen.

Groetjes,
Robke
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Maar Kluske suggereerde om de isolatie aan de binnenzijde te doen, toch?
 

Robke

  • #12
Correct me if I'm wrong:
- latten op de muur links en rechts - raam is kamerbreed
- plaat op maat zagen
- isolatiefolie op de plaat plakken
- voorlakken
- plaat in elkaar schroeven
- tegen de latten links en rechts en aan de plafond vastzetten
- aflakken.

Is dit de juiste volgorde? Alleen nu nog welk materiaal!

Groetjes,
Robke
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu