Olievlekken op houten vloer schoonmaken

Imbala

  • #1
CA98DB9F-5A5B-4823-8212-0BA930D4D478.jpeg

In mijn keuken heb ik op onze eiken vloer olie geknoeid, en wat je ziet is het resultaat. Ik ben er al 2x met een Fix & Fill reiniger overheen gegaan.

Ik hebt het bedrijf benaderd dat de vloer gelegd heeft en die zeggen dat alleen schuren gaat helpen, en dat klinkt als een dure grap, zelfs als ik alleen de keuken zou laten doen.

Is dit nog schoon te maken en zo ja hoe? Schoonmaakazijn roept de ene helft van de mensen op internet. Juist géén schoonmaakazijn roept de andere helft. Wie weet raad?

Bedankt bij voorbaat voor alle hulp!
Imbala
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
De olie is in het hout getrokken, dat krijg je er niet meer uit.

Je had de houten vloer moeten behandelen, zodat de poriën verzadigd (olie / wax) of afgesloten (lak) waren. Dan had dit niet kunnen gebeuren.
 

Okkie1

  • #3
Hee Imbala, ik heb hetzelfde probleem en wilde dit gaan plaatsen. Heb jij inmiddels toevallig al een oplossing gevonden? Ik hoop het, vervelend dit hee. Alvast bedankt voor je reactie!
 

Imbala

  • #4
Dag Okkie1, nee, zoals ik hierboven al zei, het bedrijf dat deze vloer indertijd voor ons gelegd heeft reageerde als volgt: "Deze vlekken zijn er alleen uit te krijgen door de vloer geheel te schuren en weer te voorzien van een olie afwerking." Het oogt inmiddels wel wat minder slecht dan op de foto door meer schoonmaken, maar helemaal weg gaan die vlekken alleen met een schuursessie.
 

Okkie1

  • #5
Hee Imbala, bedankt voor je reactie. Fijn dat het wat minder slecht oogt inmiddels. Dan ga ik daar ook vanuit met nog wat schoonmaakrondes en komt een flinke schuurbeurt op termijn wel ;). Fijne dag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu