Nog een plintvraag: krappe deurposten!

Dekraan

  • #1
Hallo allemaal,

in 1 van de kamers in huis hebben we een probleem bij het plaatsen van plinten. De vorige bewoners hadden dat ook al, gezien de deuk in de deur onderaan in de hoek.

Er is namelijk heel weinig ruimte tussen de muur en de deur, waardoor een plint de deur tegenhoudt van helemaal openen.

PXL_20210310_122441628.jpg


Op de foto links zit nu een klein stukje plint, 15mm. Hierdoor kan de deur niet helemaal meer open.

Is daar een slimme oplossing voor?

De vloer is op deze muur gelegd op maximaal 16mm van de muur, waardoor een 15mm plint niet 100% dekkend is. 18mm zorgt er echter voor dat de deur een stuk minder ver open kan.

Wat zouden jullie hier eventueel doen? Toch plakplinten, en de beschadigingen van de vorige plinten zo goed mogelijk weg proberen te werken? Een plint tegen het einde aan schuin laten aflopen (zeg van 18mm naar 14mm laten verlopen in dikte)? Een verloopje van een 18mm plint naar een 15mm plint?

Dit is gelukkig de enige ruimte waar we hiermee zitten, maar we zijn wel benieuwd wat er eventueel aan te doen is.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Met een plakplint moet je weg komen toch?
 

Dekraan

  • #3
Hi @Job_04, dat kan zeker een oplossing zijn! Dan moeten we de wand repareren, maar het is wellicht wel de makkelijkste oplossing :)
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Mocht je de plint kunnen verwijderen zonder de muur er boven te beschadigen zou je ook nog voor de combinatie kunnen gaan. Een dunne plint met er tegen een plakplint. De dunne plint kun je dan tegen de beschadigde muur aanbrengen.
 

Dekraan

  • #5
Ha @Job_04, het stukje plint is van ons, dat zat er meer ter illustratie ;-) dus dat zit op het moment gewoon nog los. Maar een combinatie is misschien wel iets om over na te denken.

Ik dacht zelf al aan een soort overgang, waarbij je voor 15mm tegen de wand gaat, maar in de buurt van de deur de plint misschien een beetje afschuurt. Maar of dat er fraai uit gaat zien, geen idee..
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Haal eens een stukje van 10 mm ( uit de dikte van 15 mm ) x 50 mm uit de breedte ) van het voorbeeldstukje. Kijk dan hoever de deur open kan. Het weggezaagde stukje kunt u als de opening van de deur voldoende is uit de te plaatsen 15 mm dikke plint halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu