Nieuwe vloerdelen direct op balklaag

Sxnder

Specialist Elektra
 • #1
Graag jullie deskundige advies over het volgende:

In onze mogelijk nieuwe woning zouden we graag nieuwe massief grenen vloerdelen (20mm dik) als vloerbedekking voor de BG willen. Onder de vloer bevind zich een lage, niet toegankelijke kruipruimte. Nu zou ik, indien mogelijk graag de nieuwe vloerdelen direct op de balklaag willen aanbrengen.

Overwegingen:
Er moet het nodige installatiewerk onder de vloer komen (CV & elektra, data etc) en ik wil de vloer ook graag isoleren. Kostentechnisch gezien scheelt het weer een ondervloer, plus het scheelt tijd door diverse klussen te kunnen combineren. Bijgaand een schetsje van de oude en de gewenste nieuwe situatie:Vragen:

1. Is dit bouwtechnisch gezien een goede constructie? (afmetingen balklaag zijn helaas nog niet bekend op dit moment)

2. Zijn er grote nadelen aan een dergelijke constructie te verwachten?

3. Verdere tips of suggesties voor wat betreft de uitvoering zijn welkom!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Chathanky

  • #2
  Ik kon er ook niet bij komen en heb ook de vloerdelen moeten verwijderen.
  Ik heb die gelegenheid aangepakt om wat loze buizen te leggen voor een eventuele latere uitbreiding. Tevens de ventilatie nagekeken en het bleek dat er 1 punt dichtgeslibt was.

  De isolatie zou ik niet op latten zetten. Kans op doorbuigen van de platen op termijn is niet uit te sluiten. kan ook dat ze op de bodem vallen.
  Ik heb onder de balklaag een dampopen folie gebruikt en daar de isolatieplaten op gelegd. De kantaansluitingen moeten goed aansluiten zodat er geen frisse wind door het isolatiepaket kan waaien.
  Voor de rest is de afwerking zoals getekend in orde.
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #3
  Bedankt voor de reactie, dat geeft de burger moed! Ondersteuning van de isolatieplaten ga ik dus anders bedenken. Ik zou een aantal oude vloerdelen haaks onder de balken kunnen zetten, waarop de plaaten rusten. Dan blijft er echter een luchtspouw van +/- 8cm tussen de nieuwe vloer en de isolatie laag. Heeft dat geen nadelige gevolgen bijv demping van loopgeluid?
   

  Marsepein

  • #4
  Ik heb tussen de latjes met een bol ijzerdraad en een niettang een 'vangnetje' gemaakt zodat isolatie niet meer kan doorhangen en er tussenuit kan vallen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu