Nieuwe systeemvloer vloerverwarming afgewerkt met plak PVC

Gijsbb

 • #1
Hallo allemaal,

Wij gaan onze vloer vervangen met een systeem vloer van betonen liggers en EPS broodjes (RC 5). Hierop willen we beton laten storten met vloerverwarming erin. Als laatst willen we de vloer afwerken met PVC plak stroken. De bedoeling is dit als hoofdverwarming van onze woonkamer en keuken zal dienen.

Op internet lees ik verschillende berichten over dat het niet en wel mogelijk is om de vloerverwarming direct in het beton te storten. Natuurlijk snap ik dat er een verschil is tussen draag en dekvloer maar als de betonen liggers al sterk genoeg zijn om de vloer te dragen dan moet dat toch wel goed komen. mochten er enkele scheurtjes ontstaan dan is dat toch niet zichtbaar door de PVC laag heen.

Ik zit nog met de volgende vragen:
Klopt het bovenstaande :D ?
Kan de vloerverwarming direct bovenop de bewapening
Hebben we verder nog reflecterende folie nodig onder het beton?
Wat is de benodigde laagdikte van het beton?


Ik hoop dat jullie ons verder kunnen helpen.

Met vriendelijke groeten,

Gijs en Janine
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Volgens de website van een van de leverancier kan dit niet:
  Code:
  PS-renovatievloer Standaard:
  De vloerverwarmingsleidingen kunnen niet in de constructieve vloer (druklaag), maar alleen in de 50-70 mm extra aangebrachte (ontkoppelde) afwerklaag worden aangebracht. Zorg dat, voor het opvangen van de uitzettingen t.g.v. temperatuursverschillen, de vloer rondom voldoende door een schuimband wordt vrijgehouden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu