Nieuwe leidingen leggen vanaf begane grond naar zolder

stefanius

 • #1
Goedendag,

In mijn nieuwe woning (jaren 70 woning met op elke verdieping een betonnen vloer) wil ik vanaf de begaene grond 3 -4 PVC buisjes naar zolder trekken voor het maken van een nieuwe groep voor de droger, wasmachine en UTP kabels.

Nu zijn alle vloeren / plafonds (afhankelijk hoe je het ziet ;) ) van beton. Hier heb ik natuurlijk goed gereedschap voor nodig, maar loop ik nog andere risico's als ik langs de muur een gat naar boven ga boren en deze daarna weer afsmeer met roodband?

- Ik las elders op het forum iets over broodjes vloeren (nog nooit van gehoord, dus ik heb in elk geval weer iets geleerd ;), geen idee of dat bij mij het geval is), maar loop ik het risico dat ik een draagbalk doorboor?
- Kan ik op een andere manier de vloer verzwakken? Zo ja, hoe voorkom ik dat ik mijn slaapkamer eindigt op de begane grond?
- Is het opvullen van de ruimte na het boren voldoende om er een beetje pur in te spuiten en de rest af te smeren met roodband? Of heeft er iemand een beter idee?

Ik ben benieuwd naar de tips en truuks, alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Leen, huur of koop een leidingzoeker. Daar kan je ook wapening in de vloer mee vinden.
  De vloer aan de boven- en onderkant scannen.
  Door een elektra of andere leiding boren is ook niet echt een aanrader.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu