Nieuwe gevelbekleding over Keralit heen?

Kman

 • #1
Hallo,

ik ben nieuw op dit forum (wel al lang lezer) en hoop dat dit bericht in de juiste subcategorie is geplaatst. Mijn vraag is de volgende:

Na onze verbouwing steekt de garage nogal bleekjes af bij de vers gepleisterde woning, en kan deze ook wel een nieuwe gevelbekleding gebruiken, met name de opbouw. Deze is voorzien van wit Keralit dat in goede staat is maar er nogal gedateerd uit ziet. Ik overweeg een nieuwe bekleding van bijvoorbeeld Rockpanel of Trespa, en vraag me af of het mogelijk zou zijn om deze (lijmen of schroeven, direct of via een rachelwerk) op de Keralit te monteren. Dit scheelt een bak werk en houdt de isolatie die er nu op zit in stand.

Hebben hier mensen ervaring met het monteren van nieuw (plaat-)materiaal op Keralit gevelbekleding?

Deze operatie zou meteen gecombineerd kunnen worden met het isoleren van het onderste deel (de garage zelf) dat halfsteens is (op strek). In dat geval zou ik sandwichpanelen kunnen monteren van boven naar beneden, en dit afwerken met een nieuwe daktrim.

Ik ben beniewd naar de reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats eens een foto.
   

  Kman

  • #3
  Hierbij een foto van de situatie voor verbouwing. Vraag is simpel: (hoe) kan je nieuwe gevelbekleding over de bestaande Keralit heen aanbrengen?

   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als het bestaande vlak is en goed vastzit, kan je er in theorie nieuwe platen oplijmen. Let wel op dat de nieuwe bekleding eigenlijk geventileerd geplaatst moet worden.

  Met isolatie of een sandwichpaneel is wat lastiger, dan lijkt het me het beter om de bestaande bekleding te verwijderen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  De aansluiting van het nieuwe materiaal bij de dakrand/daktrim al opgelost.
   

  Ericjan

  • #6
  Als het keralit volgens de voorschriften is geplaatst dan zit er een bruikbaar rachelwerk onder. Zo hou je de ventilatie achter de gevelbekleding in stand. Door de hoek- en toplijsten te verwijderen (deze zitten in een profiel geklikt) kun je de Keralitdelen zo losschroeven. Daarna vervangen door wat anders.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu