Nieuwe bestrating schuin of met een opstapje?

Sandra klusvrouw

  • #1

Wij willen het terras opnieuw bestraten met een n.t.b. siertegel.
De bestrating willen wij laten aansluiten tegen de onderdorpel van de achterdeur. Dat betekend dat het maaiveld daar 5,5cm opgehoogd moet worden. Op zich is dat geen probleem, echter 0,52 cm uit de achtergevel is de berging gesitueerd. De houten onderdorpel van de berging is bevestigd op een betonnen fundering. De bovenzijde van betonnen fundering is gelijk met de huidige bestrating. Het vloertje in de berging ligt op zijn beurt weer wat lager dan het huidige bestratingsniveau.

Hoe kunnen we de bestrating het beste laten aansluiten?
1 Schuin over 0,52 cm lukt niet denk ik.
2 Schuin over een breder stuk en de deur inkorten, dan krijg ik inwatering in de berging denk ik en wat doe ik dan met de betonnen fundering. Hoe kan ik die dan ophogen?
3 Een opstapje in de bestrating 0,52 cm uit de achtergevel, dan hebben we een extra struikelpunt.

Kan iemand mij adviseren of voorzien van een andere aanvullende oplossing?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor mij zou het niet moeilijk zijn. 5 tot 8 cm onder de dorpel van de berging dat zou de hoogte van het terras worden. Je dorpel komt uit het water.
 

Sandra klusvrouw

  • #3
Bedankt wgb
In de huidige situatie is niet het inwateren in de berging het probleem, dit gebeurt namelijk niet, maar de opstap het woonhuis in, die is te hoog.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Van welk materiaal is de onderkant/dorpel van het kozijn van het woonhuis?
Ik zie om mij heen veel onderkanten van houten dorpels gelijk liggen met de bovenkant van de tegels. Wat is of vind je belangrijk. Houten dorpels met een kortere levensduur of een in-of opstap die wat hoog is?
 

Sandra klusvrouw

  • #5
Hallo wgb,
De onderdorpel van de achtergevel is van Holonith of soortgelijk. Deze kan dus niet rotten. De afstap is nu 13 cm dat vind ik eigelijk te hoog.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu