Nieuw vinylbehang verven

Shenzy

  • #1
Ik ben bij mijn dochter aan het klussen en het valt allemaal nogal tegen. Het is een huurhuis dus er mag zelf niet zoveel aan veranderd worden. Nu heeft er iemand ooit bedacht van de woonstichting dat het handig was om spaanplaat tegen de wellicht erg slechte muur te zetten en dit was wel 6 keer behangen. We zijn dus al even bezig om al het behang eraf te halen met alle mogelijke middelen die er zijn maar het gaat zeer traag, ongeveer een halve m2 per uur. Straks staat de verhuizing voor de deur en zijn we nog bezig met het behang dus ik wilde vinylbehang kopen en dat na een paar dagen overschilderen. Moet ik dan ook een proefstukje opzetten i.v.m. de weekmakers of moet ik in de winkel ergens op letten bij het kopen.

Nog een vraag. Naast 1 kamer zit een vernieuwde badkamer, wij denken dat er een behoorlijke lekkage is geweest in het verleden, want de onderkant van de muur ,tot ongeveer een meter hoog van de aangrenzende kamer, is betegeld. Ziet er echt niet uit, maar wegbikken mag dus niet. Ook hier wilde ik dik vinylbehang gaan opbrengen. Ook niet mooi, maar beter dan een half wandje tegels. Of heeft iemand een andere tip.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u met behangafwekers, stoom of een ander vochtbevattend middel het behang aan het verwijderen bent hou dan minimaal 3 a 4 dagen verwijderen behang en opnieuw behangen in: spaanplaat zuigt enorm veel vocht op dat langzaam uitdampt.

Ik neem aan dat u geen behang over de tegels gaat aanbrengen maar daarboven. Is de ondergrond droog en vlak dan kunt u daar overheen behangen. U schrijft niet over welke kamer het gaat: de badkamer, dus een natte ruimte waar behangen af te raden is, of een aangrenzende kamer. Deze laatste kan wel behangen worden.

Vinylbehang ( vooral de opgeschuimde soorten die je kunt indrukken) kunnen weekmakers bevatten. U zult toch echt een proef stukje moeten maken omdat vanuit hier niet valt te bepalen of dat goed gaat.

Koopt desnoods 1 rol en laat de rest apart zetten. Knip een stuk van die rol af en schilder dat met de muurverf die u gaat gebruiken. Voelt de laag na enkele uren nog steeds kleverig aan, dan heeft u met weekmakers van doen.

Voelt de laag normaal gedroogd aan dan kunt u gaan behangen en sauzen.
 

Shenzy

  • #3
Kees, hartelijk bedankt voor het advies. We wilden serieus behang over de tegels aan gaan brengen omdat het er echt niet uitziet, een half muurtje witte tegeltjes maar we hebben nu bedacht dat we er maar een kast voor zetten. Dan is die lelijke muur ook uit het zicht.

Dochterlief is afgestapt van het behangidee. Ze gaat de muur met structuurverf verven nadat we eerst de houten wand helemaal schoon en glad hebben gemaakt en hebben voorgestreken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Behang over tegels :denk: is spectaculair..maar dat wordt geen vermeldenswaardig succes.

Dochters..... :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu