Nieuw stukje dak bedekking/isolatie plaatsen

Dag_dromer

  • #1
Ik heb een schoorsteen verwijderd uit mijn woning en moet daarbij de dak doorvoer dicht maken. De pijp kwam oorspronkelijk door het platte betonnen dak heen.
Ik heb het beton gedeelte reeds gedicht en moet nu alleen de dak isolatie/bedekking weer herstellen. Het gaat hier om een gat met een diameter van 30cm.

Op het beton liggen piepschuim achtige platen met een bitumen top/bodem laag en daarop kiezels. Ik heb zo'n zelfde plaat gekocht en had het idee om hieruit een stuk te halen zodat ik dat op het dak kon monteren. Ik wilde dan wel nog een klein stukje extra uit de originele dakbedekking halen zodat ik nette randen heb.

maar nu komt het punt, hoe ga ik het losse nieuwe stuk bevestigen aan het dak en de bestaande isolatie/bedekking? De huidige dakbedekking is ruim 20 jaar oud en ik ben wat huiverig om met een brander aan de gang te gaan hierop. ik vrees dat ik dan meer stuk maak dan repareer.

wat zijn mijn opties? Ik dacht zelf om het losse stuk met van die speciale dak kit vast te maken op het beton en dan ook de naden daarmee dicht te maken. En dan met van die pasta een extra laag aan te brengen.

ik hoor het graag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu