Nieuw stucwerk in neggekanten tegen kunstig kozijn aan.

Klusenier

  • #1


Hallo,

Wij hebben onze hele woning al laten stuccen, en wegens leveringsproblemen zijn we nu pas bezig met de kunstof kozijnen. Maar de stucadoor heeft overal al wel profielen geplaatst zodat hij zo tegen de nieuwe kozijnen kan aanstuccen. Alleen hij was er vanuit gegaan dat in kozijnen had zonder aanslag. Maar dat heb ik dus wel en heb ze gemonteerd met stelkozijnen.

Dus nu zit er aan de binnen kan overal gemiddeld een opening van 3 cm. Kan de stucadoor dit allemaal nog opvullen? Dan moet de profielen er waarschijnlijk allemaal eerst weer af. Dus kost veel tijd en nog extra uren denk ik.
Hoe zou ik het anders nog kunnen oplossen zodat hij gewoon er tegen aan kan stuccen. Ik dacht zelf een soort van hoekprofiel ofzo.

Ik hoor graag jullie ideeen

Mvg martin
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Enige optie is neggekanten opdikken doormiddel van gipsplaat 2x12.5mm op elkaar. Die laatse 5 mm moet de stukadoor er uit halen met het opnieuw stellen van de hoekstrip.zodat je geen kier meer over houd. maar dan moeten de strippen er weer af en aangeheelt worden. Dat is wel weer een werkje🙄. Of je moet eerst laten stukadoren en dan een plintje bij langs plakken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Is deze aansluiting nu luchtdicht?
 

Klusenier

  • #4
StucDennis,

Hoi

Hier dacht ik zelf ook al aan, en als ik nu van te voren een kunststof hoekstrip plaats die de 3 cm overbrugd. En dan dan de stucadoor het daar tegen aan stuct. Dan hoeven de strippen er niet allemaal weer af. Stucadoor ging er vanuit dat ik kozijnen kreeg zonder aanslag dan had je dit niet gehad.

Mvg
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Ja dat kan prima.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu