Nieuw badkamervloer

Smokey123

 • #1
Ben begonnen met de renovatie van onze badkamer. Het bad is eruit gehaald en de waterleiding naar het bad heb ik uit de zandcementdekvloer gekapt. So far so good.

Nu ben ik bezig met het uitkappen van de oude badafvoer. De bedoeling is dat deze in de nieuwe situatie onder de vloer door gaat lopen en in de wand omhoog naar een nieuwe wastafel.

Deze afvoer steekt nu een aardig eind uit de vloer en ik was in de veronderstelling dat deze ook geheel in de zandcementvloer zit. Maar na deze te hebben verwijderd loopt de afvoer nog steeds vertikaal naar beneden in wat lijkt beton.Als ik hier nu zo een bocht op plaats dan steekt de afvoer een behoorlijk eind uit en moet ik de vloer wel erg ophogen. Ik wil 'm natuurlijk zo laag mogelijk hebben.

Mijn vloeren zijn van die betonnen platen (je ziet van die lelijke voegen in het plafond) dus ik was in de veronderstelling dat de zandcementvloer op deze platen was gesmeerd maar blijkbaar zit er nog iets tussen

Mijn vraag: kan ik de afvoer verder uitkappen zonder dat ik problemen krijg met de constructie/vloer?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Hoever zitten de "lelijke naden" uit elkaar, 1200 of 2400 mm?
   

  Smokey123

  • #3
  1200 mm
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Kan je in het algemeen niet zomaar uitkappen, leiding ligt zeer waarschijnlijk in een later vol gestorte sleufsparing in de kanaalplaat.
   

  Smokey123

  • #5
  Heb de boel een beetje opgemeten. Er ligt een 50 mm bocht in het beton waarvan de rand 25 mm boven het beton uitsteekt:  In deze bocht zit nog vertikaal een stukje buis gelijmd.

  Zou ik de boel niet uitkappen, het stukje buis eruit smelten en er een nieuwe 50 mm bocht met spie op zetten dan moet ik de gehele badkamervloer zo'n 35 mm ophogen.

  Als ik de bocht kan uitkappen dan kan ik met 2 flauwe bochten bijna geheel binnen de zandcementlaag blijven.

  Vandaar de vraag of ik de bocht kan uitkappen. Gaat dus om een stuk van 70 mm diep en, met wat werkruimte, 130 mm bij 70 mm.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Is erg afhankelijk van waar het zit in vloer of dit wel of niet kan.
   

  Smokey123

  • #7
  Ok, uithakken is dus geen optie.

  Zal verder gaan hoe ik het beste kan aansluiten op de bestaande afvoer in het badkamer forum.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Je kan op de bouwtekening bekijken wat voor vloer je hebt. Soms staan de leidingen er ook op.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu