Niet diffusiedichte tyleenslangen in de vloerverwarming

Lutz

 • #1
1996 werd bij een verbouwing in mijn huis vloerverwarming aangelegt waarbij de slangen 15cm afstand van elkaar hebben. 2017 heb ik het huis gekocht. Een keer per jaar komt de verwarmingsmonteur voor onderhoud en vult een beetje water bij. Zelf controleer ik om de 3 manden de waterdruk, en soms vul ik naar 6 maanden wat bij (tot 2bar mag dat).
De slangen van de vloerverwarming zijn gespoeld en er komt blank water uit. Toch is in mei de ketel overleden: de pijp naar de pomp was dood, en er zalt veel sludge in. Volgens de vorige eigenaar gaat de ketel ongeveer 7 tot 8 jaar mee tot die uitvalt.

Mijn eigen verwarmingsmonteur heeft voorgesteld een warmtewisselaar te plaatsen om ketel en de radiatoren van de vloerverwarming te scheiden en een nieuwe verdeler te plaatsen. Verder wil hij de hele CV met water uit de tuinslang schoon spoelen.

Hoe komt de sludge in de verwarming terecht?

Is een scheiding al voldoende? Ik zie op internet dat nog toevoeging wordt aangeboden ter corrosiebescherming. Indien ik het goed begrijp verhoogd het middel het pH gehaalte in de water waardoor het corrosie tegen gaat.

Is er ook iets wat kan voorkomen dat zuustof door de tyleenslangen in de vloerverwarming terecht komt?

Hoe lang gaan tyleenslangen überhaupt mee?

Der verwarming op de begane grond is al op 50/30 graden uitgelegt, en het water in de vloerverwarming komt 40graden.

Volgend jaar wil ik op de 1e verdieping zwaardere radiatoren laten plaatsen dat het gehele systeem met 50/30 graden kan draaien. Dan worden boven ook de pijpen in de muur gelegd.

Bedankt voor het meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Systeem scheiden is nodig ivm zuurstof toetreding door de tyleenslang hierdoor corrodeert de cv installatie aan de binnenzeide, scheiden zou ik doen door een oude boiler met spiraal of een buffervat met spiraal dit ivm dichtslippen van de platenwisselaar.
  Het is mogelijk om de tyleenslangen te spoelen en te sealen dit dient dan wel ongeveer om de 5 jaar herhaalt te worden, slangen hoh 15 zijn dan gelegd als zogenoemde bijverwarming
   

  CV__

  • #3
  En plaats ook een vuilafscheider.
   

  Lutz

  • #4
  Vuilafscheider is met de nieuwe ketel gekomen. een groot ding van geelkoper en een stuk zwarte onhulsing.

  Mijn verwarmingsmonteur wil een platenwisselaar plaatsen, omdat die snel warmte kan doorgeven.

  Hij moet het bouwen, dus hij zal weten wat hij doet.

  Bedankt voor alle informatie!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu