Nefit 300 thermostaat

m.huis

 • #1
Beste mensen,

Ik ben dit weekend bij mijn ouders en ik wil hun helpen met het beter instellen van hun thermostaat. Ze hebben een Nefit 300 thermostaat.

Ik heb met behulp van de handleiding de schakelpunten aangepast. Ik heb om 07.00 uur de temperatuur op 19,5 graden gezet, om 16.30 uur op 21 graden en om 22.30 uur wilde ik hem weer op 19 graden zetten. Maar ik kon de temperatuurinstelling slechts verlagen tot 19,5 graad. Als ik van 21 graden naar beneden draaide, ging die tot 19,5, daarna veranderde die de tx en vervolgens ging ie naar 21 graden.

Volgens de handleiding moet de thermostaat tot 5 graden terug te brengen zijn, met een halve graad per keer. Dat lukt dus niet.
Nu dacht ik slim te zijn en de thermostaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Alleen nu kan ik de schakelpunten alleen per 2 graden instellen. Dat betekent dat ik kan kiezen tussen 16, 18 en 20 graden. Maar ik wil hem dus op 19,5 (overdag), 21 ('s avonds) of 19 ('s nachts) zetten. Dat is geen enkele optie meer.

Wie o wie kan mij helpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dubbelpost, zie:


  Weliswaar andere titel, maar exact gelijke tekst.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu