Neff vaatwasser geeft geen water

Miekie123

  • #1
Onze vaatwasser heeft kuren. Hij stopt tijdens het programma en het waterlampje knipperde. Hij had wel water gegeven, en afgepompt maar daarna kwam er geen water meer. Bij openen vd deur ging het pomp geluid ook door, pompen als in water wat er in moet komen maar niet komt. Stekker eruit en daarna ging hij weer opzelfde punt verder. Resetten lukt ook niet. Ik heb het aquaslot los gehad en zeefje schoongemaakt. Probleem nog idem. Nu vaatwasser uitgebouwd en zie dat er op de bodem iets water ligt. Gelezen over een vlotter... kan deze niet vinden/zien. Maar wellicht ergens lekkage?
Hoe kan ik precies bij de vlotterbak komen om te drogen en te checken of er lekkage zit?

20220130_140607.jpg 20220130_140631.jpg 20220130_140633.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Je storing heeft niks met water pakken te maken. Een vaatwasser pompt ook geen water maar haalt water op waterdruk. De pomp die jij hoort lopen is de afvoerpomp en dit komt omdat er iets gelekt heeft. E15 storing googlen dan kom je er wel aan uit. Het is teveel werk om uit te leggen hoe alles werkt en hoe alles zit.
 

Miekie123

  • #3
Bedankt! Gegoogeld en nieuwe afdichtingset besteld. Komt vast goed.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Welke ? Die van het zeefhuis heeft weinig nut. U heeeft namelijk een vaatwasser met een kunstof bodem. Ga eerst na waar het lekt voor je onderdelen besteld. E15 wilt zeggen lekkage en vlotterschakelaar ingeschakeld en dan kun je vinden hoe je erbij komt en wat je moet controleren. Ik bedoelde niet dat je dan dezelfde onderdelen als een ander moet bestellen. Een vaatwasser kan namelijk op heel veel plekken lekken. Dit dien je eerst te controleren.

Afdichtingsset reparatieset zeefhuis is iniedergeval bij kunstof bodems niet juist.
 

Miekie123

  • #5
Afdichtingsring erop gezet, vw draait weer als vanouds!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Ik denk dat het probleem weer terug komt. Maar ik hoop van harte van niet.
 
  • Like
Waarderingen: Miekie123

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu