Natuursteen op bestaande plavuizen lijmen?

Hans1963

  • #1
We hebben zo'n 90-jaren gebroken witte 30x30 plavuizen vloer, gelukkig met vloerverwarming. We overwegen een mooie hardstenen vloer. Ook zijn alle binnendeuren aan vervanging toe.

Onze vragen.
1) kunnen we de nieuwe vloer op de bestaande vloer lijmen? Deze is vlak en pas. Wat zijn volgens jullie voor- en nadelen?

2) wat is de dunste maatvoering van bijvoorbeeld een gangbare/betaalbare hardstenen tegel? Hangt dat van de grootte van de tegel af of niet?

3) we zien eigenlijk tegen het eruit (laten) bikken van de oude vloer, op. Kans op beschadigingen vd verwarming, lijkt ons. Wat zouden de voor- en nadelen zijn van het eruit halen van de oude vloer?

4) gaat de vloerverwarming minder rendement opleveren bij het erop plakken vd nieuwe tegels of maakt zo'n extra laagje (haast) niets uit voor het opwarmen en vasthouden vd warmte. (vloer is in de kruipruimte goed geïsoleerd, bj 1994).

ben benieuwd naar jullie advies, waarvoor alvast onze hartelijke dank !
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
1) voordeel: je hebt nu al een vlakke ondergrond.
Nadeel: De vloer komt omhoog, dus deuren zullen ingekort moeten worden, en heb je dan nog genoeg ruimte bij de dorpel van de voor en achter deur?

2) 1,5 cm, belgies hardsteen.

3) Voordeel: scheelt een hoop geld, en stof. nadeel: geen

4) Nee

Let wel op, dat de bestaande tegels vast liggen, en van te voren goed ontvet moeten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu