Natuurlijke aanvoer van ventilatie nodig?

Jasonfarnorth

  • #1
Beste forum leden,

In ons huis is er sprake van natuurlijke ventilatie. In de de keuken is een rechtstreekse doorvoer naar buiten geplaatst zonder kleppen o.i.d., wat met wind zorgt voor een klapperend geluid en een enorme tocht door het huis. Zie ook de foto's voor de ventilatie, de doorvoer en het stuk op het dak.
Nu vraag ik mij af of deze doorvoer niet bedoeld is om het lucht juist af te voeren, in plaats van aan te voeren. Zou het daarom een oplossing zijn om iets van een klep te plaatsen dat de lucht alleen afgevoerd kan worden in plaats van toegevoerd? Of zou deze doorvoer compleet dicht gezet kunnen worden?
Het is een oud huis uit 1920, dus de aanvoer van frisse lucht zou voldoende geregeld moeten zijn zonder dit aanvoerkanaal.

Met vriendelijke groet,
Jason

IMG_E7826.JPG IMG_E7827.JPG IMG_E7832.JPG
 

Thermonick

  • #2
Dit ziet eruit als een afzuigpunt op je dak waar je een motorunit op aan zou kunnen sluiten om af te voeren als het benodigd is. Dus heb je het niet nodig kun je hem ook dichtzetten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Die is bedoeld om af te voeren. Via die doorvoer krijg je nooit lucht naar binnen. Tenzij je iets aanbrengt waardoor je onderdruk in de woning krijgt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu