Natte verfplekken op badkamermuren

Joe

  • #1
Hallo,

Vorig jaar hebben wij de muren in onze badkamer geverfd met Albastine 2 in 1 muurverf voor de badkamer. Vervolgens hebben wij de muren nogmaals geverfd met een gekleurde muurverf. Kort daarna ontstonden er natte plekken op de muren die natter werden na het douchen. De natte plekken willen niet opdrogen zelfs niet als de douche voor een langere periode (vakantie) wordt gebruikt.

Volgens een kennis komt dit doordat de muur te vaak is geverfd en nu is verzadigd. Kan dat? En zo ja, hoe kunnen wij dit oplossen?

Ik zal vanavond een foto plaatsen.

Alvast dank!
 

Joe

  • #2


Hier een tweetal foto's, een met zonder en met flits genomen.
 

Fiesiekus

  • #3
Heb je toevallig voorstrijk toegepast?
 

EGeen

  • #4
Haha, ik vind het wel grappig, jij met je voorstrijk :mrgreen:
Voorstrijk zijn in verschillende versies, het kan verkeerd gaan. Maar voorstrijk is ervoor om zuigende ondergronden goed voor te kunnen bewerken en doet zijn werk daarvoor ook goed.

Ben eerder benieuwd naar de latex die erna is gebruikt, hoeveel tijd ertussen zit, het materiaal en gebruik van materiaal en eventuele verdunning.

Maar het verzadigd zijn van de muur, nee daar kan het niet aan liggen
 

Joe

  • #5
Als eerste is er Albastine muurverf 2 in 1 voor Badkamer aangebracht d.m.v. een roller. Na ongeveer 2 uur is er met Flexa Colour Locale muurfverf op gegaan ook met een roller. Volgens mij is deze muurverf op waterbasis, dit is er onverdund aangebracht.
 

EGeen

  • #6
De alabastine is na 24 uur volledig doorgehard, en na 2 uur stofdroog. Ik denk zelf dat het euvel hierin zit. Er is te snel een 2e laag opgezet waardoor de ondergrond niet geheel kan doorharden. Eventueel ook nog in een nog vochtige ruimte is dit een slechte combi. Vraag me tevens af wanneer er hoe snel erna is gedouched.

Maar ik denk dat de grootste fout het te snel overschilderen is.
 

Joe

  • #7
Beste EGeen,

Bedankt voor je reactie. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Zoals het er nu uitziet vindt ik geen gezicht. Ik neem aan als ik er nu weer over heen ga schilderen je de plekken blijft zien.

Alvast bedankt!

Joe
 

EGeen

  • #8
Vind ik een redelijk moeilijk te beantwoorden vraag, maar ik vrees dat alles er eerst af moet alvorens er weer over te kunnen schilderen.

Is het enkel het gezicht van de donkere plekken nu, of zijn ze ook niet goed doorgehard? (zachte verflaag, plakkerig, verflaag laat los, geeft af etc....?).
 

Joe

  • #9
Beste Egeen,

De natte plekken geven niet af en de verf laat ook niet los. Hoe kan ik alles er het beste afhalen? Moet ik dan gaan steken en bikken?
 

EGeen

  • #10
Ik heb even weer alles teruggelezen, en vraag me nog 1 ding af: hoe vaak is te vaak geschilderd? is dit maar 2 keer zoals het wordt beschreven in uw openingspost? Wellicht is dan de dekking gewoon nog onvoldoende, al lijkt me dat vreemd. U kunt eens kijken of het nu direct overschilderen met een renovatiemuurverf werkt, wanneer dit niet het geval is (dit sluit enkele fouten en dekking uit) Deze dringt ook verder in de ondergrond.

Wat is de ondergrond? Gips?
 

Joe

  • #11
Beste Egeen,

De muur is in het verleden vaker geschilderd, ihet is een huis uit 1978 en de 8 jaar dat wij hier wonen zijn de muren in de badkamer een keer of 3 geschilderd maar de plekken zijn bij de laatste keer verven ( ca. 1 jaar geleden) onstaan.

een muur is van steen de andere muren zijn van gips.

Als ik het nu over ga schilderen met renovatiemuurverf dekt het dan een een keer aangezien de muur nu blauw is?
 

Joe

  • #12
Beste Egeen,

Bij nader inzien zijn alle muren van steen.

Joe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu