Naam van onderdeel vaatwasser?

Margreetwegter

  • #1
Hallo, hopelijk kan iemand me even helpen. Mijn vaatwasser, WHIRLPOOL ADG9440 854244001820, heeft waterlekkage. Nu heb ik hem uit elkaar gehaald, en jawel, een scheur in een slang. Nu moet ik dus een nieuwe slang(etje) hebben, maar ik heb geen idee hoe het onderdeel te omschrijven. Hier gaatie: Het is een zwart slangetje (ongeveer 10 cm lang, 3 cm doorsnee) die vanaf de bak, naar de pomp loopt. Hij zat aan weerskanten goed vastgelijmd. Nu wil ik die dus bestellen, maar heeft dit ook een naam (maakt bestellen wat makkelijker, ik woon nogal ver weg bij een onderdelenman, en helemaal heenscheuren om te laten zien, is niet te doen)
Of is het wellicht mogelijk om er een andere slang of iets dergelijks in te zetten? Ik heb een waterbuis/slang geprobeerd, maar die was niet in de juiste maat beschikbaar ( 2,5 cm, of 4 cm.)???
Hopelijk weet een van jullie er wat op.

groeten margreet
 

Margreetwegter

  • #2
Nog even een aanvulling; Bij een andere vraag (Vaatwasser Whirlpool ADG8340) (ik weet niet hoe een link te plaatsen :( ), las ik dat hij een soepele bocht van 32 mm heeft gebruikt om het te vervangen (wat ik zo las, is bij mij nml hetzelfde onderdeel stuk) wat voor soepele bocht is dat dan, plastic/metaal???
 

Margreetwegter

  • #3
Even nog een fotootje, voor de duidelijkheid

het is ongeveer in het midden van de foto, de ene uiteinde is wit, op de anderen zit nog een zwarte rand waar de buis zat. het zit dus niet echt aan de motor, meer erachter dacht ik, tussen twee plastic witte dingen. wie weet hoe dit heet, en of er een (goedkoper) alternatief is??????
 

Pepjo

  • #4
Je kunt in de bouwmarkt flexibele afvoerbuis halen met een doorsnee van 32 mm + twee slangklemmen en zo de boel profisorisch repareren.

Maar ik zou wel proberen het originele onderdeel te bemachtigen.
In deze link worden adressen genoemd waar je onderdelen kunt kopen.

Als je daar met je vraag verschijnt weten ze vast wel antwoord, zeker als je de foto mailt en het typenummer van het apparaat.
 

Fiesiekus

  • #5
Zet dan even in de foto een flinke pijl naar het onderdeel; ik kon het niet ontwaren op m'n beeldscherm. Of moet ik andere :shock: ?
 

Pepjo

  • #6
Het onderdeel ontbreekt. :mrgreen:

Volgens mij loopt het vanaf de pomp achter de electromotor naar de witte buis op de voorgrond : het is vermoedelijk een onderdeel van de afvoer.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #7
welke is het?

Of zit die er niet bij :?
 

Margreetwegter

  • #8
De laatste foto is het geloof ik.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
Neem de oude slang mee naar een onderdelen winkel,dan weet je zeker dat het goed is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu