Na een jaar nog steeds lucht in systeem. Wat te doen?

Marcklusal

  • #1
Circa een jaar geleden is mijn CV ketel (beneden) vervangen. Het hele systeem is leeg geweest, en het is weer naar de juiste druk bijgevuld.

Hey systeem werk prima, behalve 1 oudere roestige ' design' radiator. Soms wordt die helemaal niet warm. (zeg 1-2 keer afgelopen 5 maanden). Ik zet dan ALLE andere radiatoren uit, CV aan, en dan hoor je een hoop geklots en weet ik wat, en dan doet ie het weer. Vervolgens ontlucht ik die radiator dan, en er komt veel lucht uit.

Elke week onlucht ik die radiator wel een beetje. Het is de bovenste radiator in mijn woning. Hij wordt van onderen gevoed, en loopt ook onder weer retour. Het is zo' radiator met allemaal buizen ertussen.

Linksboven ontlucht ik de verwarming dan. Kan het zijn, wanneer de methodiek van vullen niet helemaal juist is gedaan, er zo lang lucht in het systeem blijft?

Hebben jullie een suggestie om dit op te lossen, of zit er niks anders op, dan af te wachten? De druk is trouwens na ruim een jaar wel wat afgenomen, maar nog niet zo dat ik hem opnieuw moet vullen.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Je handdoeken radiator is een luchtpot. Warme lucht stijgt op, dus dat is je probleem. Als de ketel op het hoogste punt had gehangen, had je hier geen last van gehad omdat er veelal een automatische ontluchter in een ketel zit.
 

Vakuil

  • #3
Spirovent bij ketel plaaten en evt een automaat op je radiator
hebt ook vernikkelde tegenwoordig



maar gewoon blijven ontluchten is ook optie
ooit zal het ophouden als echt ieder klein luchtbelletje uit je ketel is of
je ketel moet soms staan te koken dan komt er weer lucht bij
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Vakuil schreef:
je ketel moet soms staan te koken dan komt er weer lucht bij
Een ketel die staat te koken?
Groeten b
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
En stoom is iets anders dan lucht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu