Muur "tijdelijk" stucen

Mikey

  • #1
Mijn dochter wil een nieuwe kamer en nu wil zij een ruw gestucte muur hebben die ze wil verven.
Ik vind het idee wel leuk, maar zie het niet echt zitten om de gladde muur ruw te stucen, omdat ik er later dan geen behang meer op kan plakken mocht ze (of ik) dat willen. Daarnaast zijn de muren gestuct met cement en als je daar stuc moet gaan afsteken, gaat de hele cementlaag mee vrees ik.

Nu heb ik gehoord dat je over glasvliesbehang heen kunt stucen, maar dat dat wel weer lastig te verwijderen is, als het er af moet.

Heeft iemand tips voor een ondergrond waar je op kunt stucen en die redelijk eenvoudig te verwijderen is.
De stuclaag wordt zo'n 10mm dik.
 

Pepjo

  • #2
Triplex oid tegen de muur plakken ?
 

Mikey

  • #3
Heb ook al aan zoiets gedacht, maar als ik die er af moet halen, trek ik met een grote zekerheid grote stukken cementstuc mee en dan kan ik opnieuw beginnen. Het zelfde geld voor een gipswand. Ook die moet vast gemaakt worden met lijm/kit of schroeven.
 

Pepjo

  • #4
Je kunt toch een frame tussen vloer en plafond klemmen ? Dan heb je geen andere bevestiging meer nodig.

Het wordt wel een heel karwei, alles bij elkaar.... :lol:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Bij ons in de showroom, hebben we dunne polystyreen plaatjes (5 mm dik) tegen de muur aan geniet.
Dit omdat er elk jaar wel wat veranderd in de showroom.
Daaroverheen zit ook grof stucwerk op sommige plekken.

Deze plaatjes met het stucwerk er op zijn bij het veranderen van een opstelling gemakkelijk weer te verwijderen, en je houd een vlakke muur over.
Alleen wat nietjes er uit halen.
 

Mikey

  • #6
Hmmmm ik ga dat met die piepschuimplaatjes eens testen. Weet niet hoe goed nietjes blijven zitten in de muur, maar het er uit halen zal vast geen grote schade aanrichten.

Klemmen tussen vloer en plafond is niet echt een optie. Het is een houtenvloer en een houtenplafond afgewerkt met gipsplaten. Of ik druk door de gipsplaten heen, of het klemt niet genoeg door het werken van het hout aan 2 kanten.
 

Rlooijen

  • #7
Je zou ook dat grove stucwerk later weer weg kunnen schuren. Het is tenslotte maar gips en met lekker grof schuurpapier heb je het redelijk snel weer glad. Het geeft wel veel zooi (bij het schuren dus).
 

Black Knight

  • #8
Klemmen tussen vloer en plafond is niet echt een optie. Het is een houtenvloer en een houtenplafond afgewerkt met gipsplaten. Of ik druk door de gipsplaten heen, of het klemt niet genoeg door het werken van het hout aan 2 kanten.
Kan je niet boven en onder een houten/metalstud ligger degelijk vastschroeven en daartussen dan staanders werken en gipsplaten erop?
Dan blijft het aantal schroefgaten toch beperkt (onderaan kan je ze al bedekken met de plint)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu