Muren staan, maar hoe de vloer storten

P.Rutser

  • #1
Hoi jongens,

Nu heb ik dus de muren staan, buitenblad en binnenmuur en wil de vloer gaan storen.
Maar moet ik hem OP de binnenmuur storten ?

Ik heb gezocht maar niet het juiste kunnen vinden misschien dat iemand een simpel antwoord kan geven.

Ik heb: 20 cm zand, folie, drukvaste platen, en dan dus de vloer maar hoe dik en hoe te bevestigen aan de binnemuur.



Hopende dat iemand mij een korte werk beschrijving kan doen.

groeten,
 

Pepjo

  • #2
Veel systeemvloeren (betonnen liggers met broodjes er tussen) worden op het binnenblad van de spouw gelegd.

Kijk anders even hier.

In de linkerkolom onder "onderwerp" , het tweede hoofdje fundering.
 

P.Rutser

  • #3
Hee, bedankt voor de website, die wist ik niet.
Maar ik neem geen PS vloer maar een gewone gestorte vloer op zand. Ik zal wel even gaan speuren op die site :cool:

Groeten,
 

Jako

  • #4
Je bedoelt waarschijnlijk een zwevende vloer.
rand zetten van polystyreen tegen binnenmuur. betonnet plaatsen rond 6 mm mazen 15 x 15 cm Betonvloer storten 7 tot 10 cm.
Denk om hoogte afwerkvloer 5 cm.

Op de foto zag ik een tussenmuurtje in de fundatie. Als de vloer doorloopt over deze muur dan de vloer niet laten rusten op deze muur. Er kan dan scheurvorming optreden op de plaats van deze tussenmuur door het zetten van de vloer. Eventueel een paar centimeter vrijhouden
 

P.Rutser

  • #5
Ik ben er toch achter dat ik de vloer op de binnenmuur ga storten, er komt een 15 cm beton in, met een bewapeningsmat van 8 mm.
Nu ga ik inderdaad over dat midelste muurtje heen, moet ik daar dan tempex over heen doen ?

De geulen gooi ik dus vanavond dicht en binnen de muren komen dus de 8cm drukvaste iso platen, die wil ik dan op dezelfde hoogte leggen als de muren, zodat ik er in 1 x overheen kan gieten, storten.

Oftewel ik maak rondom de binnenmuur een bekisting van min. 15 cm hoog en het net laad ik dus om de binnenmuren rusten (minus 3 cm uiteraard) en boor ik voor de rest vast in het bestaande huisom dezelfde hoogte, dan kan er nooit iets zakken naar mijn mening.

Mocht iemand dit lezen en denken dat het niet goed komt dan graag een berichtje. :lol:
 

Jako

  • #6
Je gaat dus een dragende vloer storten.

Als het middelste muurtje een onderdeel is van de fundering kan je deze muur ook meenemen om de vloer te laten dragen net als de binnenmuren.
Omdat het een vrijdragende vloer wordt (opgelegd op de fundatie) zou ik wel een boven en onder mat gebruiken.

Je gebruikt in principe de drukvaste iso platen op zand als onder bekisting voor de vloer. In de loop van de jaren zal het zand hieronder nog wat inklinken waardoor de vloer vanzelf vrijdragend wordt. Ik bedoel geen centimeters zak maar het wegvallen van de tegendruk van de bodem.

Voor de ondermat zijn er konische betonblokjes in de handel die je op de iso platen kunt zetten en zo aan het net kan vlechten Bovennet plaats je als je bijna op hoogte bent met de beton. Met afstandsteunen kan ook maar is meer werk

Vastzetten van je ijzer is volgens mij niet nodig omdat je nieuwe fundering toch gaat zetten ten opzichte van de bestaande fundering Een dilatatie is beter dan heb je een vaste plaats waar de vloer gaat werken t.o.v. het bestaande gebouw

Denk er ook om dat je rekening houdt met optrekkend vocht dus een vochtscherm plaatsen tussen vloer en oplegging muur.
In de handel is er zwart plastic 25 cm breed speciaal voor deze toepassing.
 

P.Rutser

  • #7
Ik begrijp dat er dus folie tussen bovenkant van de binnenmuren en de te storten vloer komt, en tussen de bestaande muren van het huis een strook piepschuim van 1 cm, om desnoods uitzetting van het beton op te vangen.

Ik ben iets minder blij met het verzakken van de grond zodat ie vrijdragend wordt, dat was niet de opzet maar op zich moet dat niet zo heel veel uitmaken i.v.m. mijn vloeren in huis zelf ook maar 8 cm dik zijn.
 

Jako

  • #8
Het zwarte plastic heet DPC folie. verzakken van de grond valt wel mee hoor, en is heel normaal, gebeurd bij ieder bouwwerk dus geen zorg, vandaar die dilatatie kijk maar om je heen dan zal je zien dat bij iedere bouw een aanbouw een dilatatie heeft. Overgangen in metselwerk bijv.

Het koppelen van een fundatie voor een aanbouw is normaal nooit nodig. Dit in verband met te grote krachten wanneer de fundatie gaat zetten of zakken, een betonnet houdt dit echt niet tegen en kan alleen maar risico inhouden dat er zetscheuren komen op andere plaatsen dan de dilatatie.
Maar waar praten we over 1-2 mm? :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu