Multiplex populier laten lijken op zomereik

screwthatscrew

 • #1
Hoi allen,

We willen kastdeuren maken van multiplex populier. Daarna wil ik het behandelen zodat het op zomereik lijkt, zodat het matched met de rest van de zomereik (fineer) accenten die we in de keuken hebben. Ik zit zelf te denken om het te beitsen. Weet iemand zo welke beits daarvoor geschikt is? Misschien andere manieren?

We gebruiken liefst multiplex omdat het recht blijft en omdat echt zomereik hout duur is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Waterbeits voor de kleur.
  Structuur blijft ongewijzigd.
   
  • Like
  Waarderingen: screwthatscrew

  Impie

  • #3
  Ik weet eerlijk gezegd niet of het een goed plan is. De kleur kun je inderdaad met een beits redelijk benaderen, maar eigenlijk nooit gelijk krijgen. De structuur is natuurlijk niet te imiteren. Al met al blijft het denk ik een doorn in het oog.

  Doorgaans is het een beter idee om juist een contrasterende kleur te pakken (in dit geval iets in de blauwe richting). Dan vormt het meer één geheel dan bij slechte matches van een specifieke kleur/structuur.

  Ik zou het dus gewoon in een blauwe tint verven; het multiplex kan die extra bescherming in een keuken bovendien goed gebruiken.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Houten ofwel houtimitatie is een techniek die wij op school hebben geleerd. Ik spreek dan wel over 50 jaar geleden. Houtimitatie (dus ook zomereik dat wel degelijk te imiteren is) wordt over een eerder aangebrachte reguliere verlaag aangebracht. En dan wel met een cinqueteerkwast. Dat is een 5 vingerige kwast waarmee de houtnerfimitatie wordt aangebracht. Ja, ik heb ze nog, samen met de das kwasten en slepers. Een kostbaar setje. Elke andere techniek van Naaperij slaat nergens op qua resultaat. U kunt dan idd beter een egale ondergrond zoveel mogelijk naar de kleur van het bestaande interieur nemen of juist een tegenovergestelde kleur, maar dan zonder de structuur. Of u moet de techniek machtig zijn natuurlijk. Schilder dan de multiplex ondergrond egaal naar de kleur van het bestaande en breng daarna de imitatie aan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu