Mortelmixer SDS+ ervaringen

CornoC

 • #1
Ha medeklussers,

Binnenkort ga ik de vloer van mn badkamer egaliseren. (Oude tegels zijn er uit, maar lijmresten zitten nog op de vloer).

Hiervoor heb ik egalisatiemortel besteld. Dat moet gemixt worden.

Nu heb ik wel een klopboor met een verfmeng mixer maar dat lijkt me voor 11 zakken egaline van 25KG een beetje te kort komen.

Zelf heb ik ook een boorhamer met SDS+ aansluiting. Nu kwam ik op internet een 'Mortelmixer SDS+' tegen. Heeft iemand ervaring of dit een beetje werkt?Z'n mixer die ik in mn boorhamer kan doen kopen is goedkoper dan een volledige mixer huren. En ik kan hem gebruiken wanneer ik hem nodig heb.

Ben benieuwd!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  Ik denk dat de boormachine een grote hoeveelheid zoals 11 zakken mengen niet zo prettig vind, moet toch veel zwaarder werken dan normaal, en loopt dan snel warm.
  Een mixer die u huurt zijn ook doorgaans veel robuuster voor dit werk.
  Maar als u een flinke grote machine heeft is het te proberen.
  U kan dan altijd nog huren.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Zou het ook niet doen. Verf mengen gaat prima met zo'n spindel, maar mortel is een stuk zwaarder. Als ie kapot gaat, ben je veel duurder uit.

  Er zijn ook budgetmerken cementmenger, en tweedehands nog goedkoper. Op marktplaats bv. gebruiken ze meerdere termen voor hetzelfde apparaat (beton-, cement-, verfmenger, -mixer), niet erg handig...
   

  Mlievens

  • #4
  Ik heb zo'n menger gekocht van 60 euro met mengstaaf bij van powerplus. Tot nu toe al heel wat mee gemaakt en werkt nog steeds perfect.
   

  Black Knight

  • #5
  Ik weet niet hoeveel vermogen uw boormachine heeft, maar ben hier een tijd terug begonnen met het aanmaken van tegellijm met een boormachine en dergelijke menger. Een boormachine van 1000W wordt er nogal snel warm van, dus snel overgeschakeld op boorhamer (1600W) waarvan ik de hamerstand kon afzetten. Die had er geen problemen mee. Echter grote hoeveelheden op korte tijd zoals egaline zou ik toch een echte mixer voor inschakelen.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  5
  4

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu