Montage wandlamp op lasdoos

Anon

  • #1
Dag klussers,

Bij deze even een vraagje over de correcte montage van een wandlamp op een lasdoos, in dit geval in de kast onder de trap. Het betreft een jaren '60 woning met lasdozen in de muur die geschikt zijn voor opbouwschakelmateriaal, d.w.z. boutjes m4 met onderlinge hartafstand 65mm. De lamp zal met schroeven en pluggen worden gemonteerd. Door enkele nokjes achter op het lamparmatuur zal de lamp iets vrij van de muur over de lasdoos komen te hangen waardoor de lasdoos zelf niet echt afgesloten is. Dient op de lasdoos (zoals op een centraaldoos) niet eerst een dekseltje te worden gemonteerd met daarin een gat voor doorvoer van de VD-draden? Zo ja, is daarvoor iets op de markt dat past op deze lasdoos? Natuurlijk kan ik zelf een lasdoosdeksel of een sierdeksel kopen en daar een gat in boren voor de draden, maar ik zou graag weten hoe dit volgens de regels moet worden gemonteerd.

20210311_202758_VERKLEIND.jpg


Het armatuur (achterkant):

20210313_174342_VERKLEIND.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Er hoort officieel wel een deksel op de doos. Maar gezien hier geen lassen in zitten maar enkel de twee draden erdoorheen lopen, vind ik dat niet zo spannend.

Ik zou de lamp er gewoon zo overheen monteren. Wel even opletten met boren dat je niet door die leiding heen boort.
 

Anon

  • #3
Dank voor je antwoord. Dat er geen lassen in de lasdoos zitten is wel een goed punt. Ik heb hem zonder deksel gemonteerd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu