Mol! Grasveld kan overnieuw.... Hoe?

Erik!

  • #1
Na een zenuwslopende oorlog is de tussenstand momenteel 6-0, nog één te gaan. Aan onze zijde zijn geen slachtoffers gevallen, wel is de materiële schade aanzienlijk. Aangezien de mollen, gelijk als de Vietcong, een compleet gangenstelsel hebben aangelegd tijdens deze guerrillaoorlog, zal ik met wederopbouw moeten beginnen. Uiteraard nadat alle mollen geveld/verdreven zijn.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Wanneer mijn kinderen nu over het grasveld lopen, lijkt het wel of ze mank zijn. Ik wil dus eigenlijk met een schone lei beginnen en alles opnieuw inzaaien. Hoe kan ik het beste het oude gras verwijderen/omploegen/fresen/kapot spuiten? Zodat mijn kinderen weer lopen als een kievit. De gangen dichtstampen is geen optie. Ik streef naar een biljartlaken, maar ben tevreden met een voetbalveld (Tsja, kinderen.....).

Wie heeft de tip voor mij?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan het wel opnieuw aanleggen, maar de vraag is meer hoe je toekomstige mollen gaat tegenhouden.

Hoe is de ligging van je tuin? Tussen andere tuinen, aan de straat, tegen een weiland aan, ommuurd. Dat maakt nogal uit. Lopen er leidingen in je tuin?

Je zou rondom je tuin van die damwandprofiel dakplaten een meter de grond in kunnen werken. Dan houd je er wel een hoop mee tegen.
Er moeten echter geen kabels lopen bijvoorbeeld waar je zo'n plaat doorheen jast.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Mollen krijg je meestal rond deze tijd omdat jou grondgebied hoger ligt dan de rest en met het stijgende water trekken ze dan naar hoger gelegen gebieden.

Wil je ze niet in je tuin dan zit er niets anders op dan maatregelen treffen om dat te voorkomen.
Er zijn verschillende manieren van fijn gaas de grond ingraven, betonplaten, damplaten, vijverfolie enz.
Zaak is echter dat zodra zo'n mol z'n kop stoot tegen zo'n plaat hij/zij een weg zal zoeken om er omheen, onderdoor of overheen te gaan.
Meestal gaan ze niet veel dieper dan 60 tot 80 cm, maar zodra ze geen zin hebben om dieper te graven gaan ze de lucht in en klimmen ze er gewoon overheen.
Dus ook boven de grond heb je zo'n 15 cm nodig om je tuin molvrij te houden.
Vraag is alleen hoe je dat mooi en heel houdt.

suc6

Gerrit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De molshopen weer in de gang spoelen met water levert bij ons de beste resultaten op, de grond zakt niet meer weg en de mollen hebben een hekel aan natte grond.

Voorkomen is onmogelijk, wanneer ze niet verder kunnen gaan ze wel met een omweg en die is langer dan u denkt.
Het zetten van klemmen heeft geen zin omdat ze te diep zitten in deze tijd van het jaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu