Advies gevraagd: droogmolenvoet in bloembak?

Hentin

 • #1
Over een paar weken krijgen wij een nieuwe tuin. met o.a. strakke antraciet tegels. Nu gebruiken we regelmatig de droogmolen, en willen die ook graag in onze nieuw tuin gebruiken. Nu is er op het terras een mooie plek om de droogmolen te plaatsen ( wanneer die gebruikt wordt, anders staat die in de schuur). Omdat we het niet mooi vinden dat je de dop van de droogmolenvoet in het terras te zien is zoeken we naar een andere oplossing.
Nu willen we ook nog een bloembak maken van zo'n 50x50cm. Zou het mogelijk zijn om de droogmolenhouder in beton te storten ( in een emmer) En deze met eventueel nog wat oude tegels in de bloembak te zetten. Daarom heen grond en plantjes. De bloembak willen we van stijgerhout maken en wieltjes ( voor zwaargewicht) er onder zetten. Is dit een haalbaar project of wordt dit een grote teleurstelling. Tips en adviezen zijn welkom.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  U zou ook in de bloembak een buis/pijp kunnen plaatsen, b.v. 1,5 mtr. door de bak de grond in, en daarin de voet van de droger steken, dan staat dit goed verankerd in de grond, op een volle wasdroger kan met wind veel kracht staan.
   

  Hentin

  • #3
  Bedankt voor het meedenken! De plantenbak komt ergens in een "loos hoekje" we wilden de plantenbak naar de plek van de droogmolen rollen (+/- 1 , 5 meter) als we die willen gaan gebruiken. Maar dat gaat natuurlijk niet lukken als er een paal door de bak de grond in gaat. Dus helaas gaat deze oplossing niet lukken.
   

  Poster

  • #4
  Een bak van 50x50, en ook nog rollend, zal met u wasgoed aan de haal gaan, of om vallen, of u moet het droogrek terplaatste schoren, of de bak kunnen verankeren.
   

  BertPleizier

  • #5
  Misschien een idee om de voet in de tegel te verwerken door met een gatenzaag een rond gat in de tegel te boren. Met een grotere maat gatenzaag kun je een passend dekseltje maken om de voet af te dekken.
   

  Honda2012

  • #6
  Wij hebben zelf een grijze container doormidden gehaald (ongeveer 60cm laten staan), volgestort met beton en uiteraard het buisje voor een parasol, of droogmolen erin gedaan.

  Voordeel is dat je er een buis in steekt en hem overal heen kunt rollen. En als je hem neer zet kan hij ook niet weg rollen.

  Of het mooi is, is een tweede. Maar wanneer we hem niet gebruiken, rollen we hem uit het zicht. En als je wilt, kun je hem uiteraard pimpen :D
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Een verrijdbare bloembak van 50 x 50 cm is knap zwaar, daar kan goed een droogmolen in staan als de buis van de molen ook bovenaan in de bloembak geschoord wordt.
  Het ding gaat niet op de loop wanneer er een beetje opgelet wordt welk weer het wordt, met sterke wind zal niemand een droogmolen gebruiken, gewoon het weer een beetje in de gaten houden.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Ik vind 50x50cm heel klein. Je hebt heel veel gewicht nodig om dat overeind te houden. Maak hem 1x1m en er is veel minder nodig. Iets met momenten ofzo :denk:
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Valt best mee hoor, voor mijn dochter heb ik er eentje gemaakt met 2 bokwielen met rem en twee zonder rem, is nog nooit omgevallen.
  De bak (van 20 mm hardhout) weegt met zand erin zo'n 50 kilo, dat is meer dan de meeste gewichten voor parasols.
   

  Tiho

  • #10
  IJkenhout schreef:
  Ik vind 50x50cm heel klein. Je hebt heel veel gewicht nodig om dat overeind te houden. Maak hem 1x1m en er is veel minder nodig. Iets met momenten ofzo :denk:
  Als die was rondom verdeelt is gaat de kracht eerder alleen naar beneden ipv opzij. Dan heffen de armen elkaar op. Wind blijft dan wat om rekening mee te houden, maar een vaste droogmolen laat je ook niet gevuld in de storm staan.
   

  Hentin

  • #11
  Bedankt voor de reacties!!
  We gaan het gewoon proberen! Gisteren hout gekocht en vandaag aan de slag..
  Ik ben benieuwd! We wonen in een nieuwbouwwijk, tussen de schuttingen zal het over het algemeen wel meevallen met de wind. We gebruiken de droogmolen alleen bij mooi weer.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #12
  Ik heb het beeld van de droogmolen van mijn buren voor ogen, daar is de wind vaak flink mee aan het spelen :lol:
   

  Hentin

  • #13

  Dit is hem geworden!!
  60x60cm, ik had een oude parasolvoel gevonden, die er ingezet, onze oude grondanker daarin geplaatst, oude emmer met gat eromheen gezet, boton er ingedaan, zodat de grondanker echt vast zat. Dubbele bodem in gemaakt plantjes er in. 5 wieltjes ( voor zware gewichten) eronder, 2 met rem.
  O, ja nog een stukje van de droogmolen afgezaagd, anders kon ik er niet bij. :)
  .

  Ik ben er erg blij mee!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #14
  Ziet er goed uit, en zal zeker niet meer omwaaien. :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu