Moet dit geëgaliseerd worden?

Verbouwingke12

  • #1
Hoi
Even advies aub.
Moet deze vloer geëgaliseerd worden voor (visgraat) laminaat? Dus geen pvc. Of volstaat een goede ondervloer denken jullie?.. omdat het laminaat betreft. Zelf denk ik toch wel egaliseren?

Zo ja, moet ik dit uitbesteden aan professionals of kan ik mezelf ook super goed laten informeren, inlezen en te werk gaan met een handig iemand uit m’n kenniskring ?

E7331261-0AC9-4180-840A-97F39339DF01.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Verbouwingke12

  • #2
Zie vloer

0864187F-99DB-44D6-B712-A1D8A4D1423D.jpeg
 

Robbie's

  • #3
Wellicht dat anderen er anders over denken maar als de vloer redelijk vlak is, tegels zitten allemaal goed vast zou je denk ik met 7mm groene onderplaten een goede basis moeten hebben om daar weer een laminaatvloer over heen te leggen. Wel kans dat je deuren korter moet zagen.

Overigens een mooie vloer die eermomenteel ligt :-)

Egaliseren moet je met met zijn tweeen doen en het moet (na voorbereiding vloer met primer) wel in 1 keer goed gaan anders kun je alsnog alles er it breken.

Succes.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Een 7mm ondervloer kan hoogte verschillen tot maximaal 3mm opvangen (een 10mm kan ook tot 3mm egaliseren)
Zitten er grotere verschillen in je vloer dan zal je idd. moeten egaliseren.
Hou er wel rekening mee dat als je een ondervloer gaat gebruiken in combinatie met laminaat dat je vloerhoogte wel een stuk omhoog komt en meestal zit dat tussen de 15 en 22mm, ga je egaliseren dan komt er nog 1 tot 6mm bij.
Dus je komt te zitten met de huidige plinten en waarschijnlijk de deuren, keuken wat lager wordt (of je moet die ook ophogen) enz.
Wil je alles lager houden dan is vaak egaliseren en een PVC vloer een alternatief.
 

Max Oos

  • #5
Het ligt ook aan het resultaat dat je wilt behalen. Als je een super strakke rechte waterplas vloer nastreeft zeg ik egaliseren.
Als je ok bent met een (zeer lichte) golf zou ik het gewoon leggen. Laminaat is redelijk flexibel, al helemaal icm een ondervloer.

edit: je vloer ziet er eigenlijk wel mooi egaal uit. Denk dat je met een ondervloer een heel net vloertje krijgt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu