Moederhaard vervangen voor een ketel

Dayenne

  • #1
In mijn nieuwe woning (wat geen nieuw is, maar 1 van ruim 30 jaar oud) staat een moederhaard. Een gas schouw dus. Ik ben daar helemaal niet blij mee, maar de wbv zegt op dit moment nog niet te beschikken over een goed alternatief. Ik zou van jullie wel eens willen weten of dat werkelijk zo is.... De situatie: begane grond flat, tussenbouw. De moederhaard is op dit moment aangesloten op een afvoerkanaal. Dit zit midden in de woonkamer in elke woning (dus ook 1ste, 2e en 3e woonlaag). De keuken en badkamer grenzen deels aan de buitenzijde. Woonkamer aan de andere buitenzijde. Volgens de wbv kunnen ze op de bestaande geiser afvoer in de keuken geen ketel aansluiten, vanwege brandgevaar. Tevens zouden er geen buizen naar buiten kunnen omdat het minimaal zoveel meter van omliggende buren moet zijn. Aansluiten op bestaande afvoer in woonkamer zou betekenen dat er een ketel in de wk komt te hangen, dan wel buizen naar de keuken (nog meer...) moeten. Maar ook dat zou qua brandveiligheid niet kunnen volgens hen. Wie heeft er evt een oplossing???
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is vrijwel onmogelijk om via een forum de betreffende situatie te beoordelen, temeer daar de wbv er ongetwijfeld goede gronden voor heeft om te zeggen wat ze zegt. Zij kennen de situatie ter plekke.

Indien je tóch een andere mening wilt, dan denk ik dat je eens een erkend cv-installateur ter plekke moet laten kijken naar eventuele oplossingen.

Maar houd er rekening mee, dat waarschijnlijk alle kosten in dat geval voor je eigen rekening zullen zijn, de wbv zal niets vergoeden indien ze niet zelf de installatie (laten) aanleggen.
 

Dayenne

  • #3
Oké, nah ja viel te proberen toch? Ze zullen uiteindelijk wel op cv over moeten, want dit is uit de tijd. Staat ook in de nieuws brief van de wbv, ook dat ze nog niet weten hoe. Ik wacht wel af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu