Mijn geverfde tafel blinkt te erg

Kattie

 • #1
Ik heb een eikentafelblad zwart geverft. maar het blink zo en dat vind ik niet mooi kan ik nu met matte verf er over gaan om het niet meer zo te laten blinken, een schilder heeft mij verteld dat ik deze verf moest gebruiken , :? hopelijk kan mij iemand advies geven :lol:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees61

  • #2
  Je kunt het met fijn staalwol napoetsen (in de lengte richting), dan wordt het zijdemat.
   

  Kattie

  • #3
  Bedankt voor je advies maar beschadig ik mijn tafel niet ik vraag mij af of ik niet een laagje matteverf over kan gaan of zou het dan niet meer krasvast zijn :oops:
   

  Kees61

  • #4
  Zoveel haal je er met staalwol (dubbel 0) niet af. En als je toch van plan bent om het mat af te werken, dan kan je het eerst met staalwol proberen. Je kunt daar direct overheen verven.
  Je ziet snel genoeg welk effect staalwol heeft. Je moet niet blijven poetsen natuurlijk. Je kunt zelfs even met een dood papiertje de pukkeltjes er af schuren voordat je het poetst.

  Krasvaste lak (die nooit krast), bestaat niet.
  Met matte lak heb je vaak meer last van krassen. Als je er iets overheen schuift dan heb je glimmende strepen.

  Ik weet verder niet veel over verf te vertellen. Ik weet niet of je een 'krasvaste' verf op de bestaande verf kunt aanbrengen. Misschien weet iemand anders het nog, of je moet het in de verf vakwinkel vragen.
   

  Kattie

  • #5
  Bedankt ik probeer eerst eens met staal wol , en dan zie ik wel :o ik moet wel zeggen dat die verf die ik nu er op heb wel kras vast is maar ik vind het glimmen gewoon niet mooi gr :P
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu