Miele wasmachine bonkt

Simjoc

  • #1
Beste lezers.

Inmiddels heeft dit forum mij meerder malen goed geholpen. Bijna altijd heb ik de oplossingen van mijn probleem kunnen vinden. Nu twijfel ik echter waar het aan kan liggen, waar om dat zo is komt hierdoor:

Wij hebben naar alle tevredenheid een Miele Allwater W455. De tweede waterslang is aangesloten op de warmwaterleidingen en op die manier kunnen wij zuinig wassen. Nu hebben wij deze machine een jaar en wij hebben deze tweedehands aangeschaft.

Na ongeveer een week ging de machine spontaan bonken. Dit bonken gebeurde heel sporadisch en de reden dat dit gebeurde kon ik niet echt vinden. Of de machine nu helemaal vol gepropt zat of bijna leeg was dit maakte geen verschil. Ik heb er niet zoveel aandacht aan geschonken omdat het maar eens in de twee maanden gebeurde.

Ik zit zelf aan de schokdempers of aan de trommel te denken, maar dan zou het toch elke wasbeurt moeten gebeuren? De machine staat goed waterpas.

Ik heb een kort filmpje gemaakt, mogelijk dat iemand een idee heeft waar ik moet beginnen?

Ik heb dit filmpje helaas ook weer offline gehaald.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Trommellager naar z'n grootje of het trommelkruis gebroken, ik vermoed het laatste.
In beide gevallen moet de machine uit elkaar.
 

Simjoc

  • #3
Daar was ik al bang voor. Ik wil de boel best uit elkaar halen, maar hoe kan het dat de machine de ene keer wel bonkt en de andere keer niet?
 

Simjoc

  • #4
Heeft iemand een suggestie waar ik kan kijken voor een tweedehands trommelkruis? En kan ik ergens vinden van welke miele machines dezelfde kruizen hebben? Ik lees al dat ik beter voor een stalen variant dan voor een aluminium variant kan kijken.

Edit. want er zit volgens mij al een stalen kruis in. Gaan deze dan ook zo snel stuk?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Heb je al vastgesteld of het kruis of het lager de oorzaak is?
 

Simjoc

  • #6
Ik denk eigenlijk dat beide het niet zijn. De lagers lopen echt soepel en je hoort ze helemaal niet. In de trommel zit helemaal geen enkele speling, daarom twijfel ik ook of het het trommelkruis is. De schokdempers zijn nog de originele van uit de fabriek en onderop zit wat vieze smurrie. Ook is het raam van de deur beschadigd, dat duid toch ook op kapotte schokdempers?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Schokdemper eruit halen en deze met de hand in en uit schuiven. Je merkt meteen of ze nog werken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De trommel loopt niet centrisch door de kuip.
Kapotte schokbrekers laten de trommel niet anders draaien dan normaal.

Het is eenvoudig te controleren of er speling in de trommel t.o.v. de kuip zit, wanneer de trommel t.o.v. de kuip op en neer bewogen kan worden is het trommelkruis of de lagers stuk.
Het tikken komt door de trommel die ergens de kuip raakt.
 

Simjoc

  • #9
Ik had aan een zijde de schokdemper er uit gehaald. Deze werkte nog wel maar niet fantastisch. Voor 30 euro twee nieuwe besteld en het lijkt er op dat dit het probleem is. Machine heeft nu twee geruisloze rondjes gedaan. Ik hoop dat het opgelost is, ieder geval bedankt voor de hulp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu