Miele W697 heeft kuren

Mikederijk

  • #1
Hallo ,

mijn Miele W697 heeft kuren ,
als ik een was aanzet voor de eerste keer:
ik was altijd via kreukherstellend programma en dan hoofdwas (kort programma)
als ik dit programma aan zet dan pakt hij water maar daarna draait de trommel niet .
als ik hem dan uit zet , daarna pompen (water weg) en weer terug zet op kort programma hoofdwas dan doet hij water pakken en wel draaien .

2e was erna doet hij wel gewoon volgens zijn programma

Weet iemand wat dat kan zijn ?

Groeten,

Mike
 

-Barry-

  • #2
Hallo Mike,

Ongeveer dezelfde ervaring. Ik start altijd met het hoofdprogramma maar op een gegeven moment wilde de machine niet draaien (wel water pakken). Wanneer ik het gewoon liet doorlopen ging de machine wel draaien zodra de klok bij het korte programma was aangekomen. Bij een daarop volgende was draaide de machine als vanouds. Dit heeft 6 a 7 wassen zo gewerkt tot vandaag. Vandaag wilde de machine helemaal niet meer draaien. Heb via de voorkant van de machine de achterkant van de motor verwijderd. De koolborstels lijken aan de korte kant, in iedere geval zal de veerdruk sterk afgenomen zijn. Mijn vader heeft nog een setje liggen van een andere Miele. Als dat past en werkt laat ik het weten. Anders eerst nieuwe borstels bestellen.

Groet, Barry

Groet, Barry
 

Mikederijk

  • #3
Bedankt voor je reactie Barry ,

kreeg meer zo'n idee dat t met de temperatuur te maken had als t koud was in huis misschien verbeeld ik me t . wat jij zegt heb ik dus ook maar ene keer draait hij wel en andere keer niet , nadat hij een keer draait draait hij prima keer erna . zat ook aan die koolborstels te denken maar wat zou dat kosten ?

Groeten ,

Mike
 

-Barry-

  • #4
Vandaag op de knieën voor de machine.

Koolborstels vervangen had geen resultaat. Ik had ze gratis maar origineel kosten ze normaal rond de 40 euro.
Draden van en naar de motor gecheckt op breuk (las ik op internet)had geen resultaat.

Kwam er zojuist ook achter dat de deur nu ook niet meer elektrisch open kan. Als ik de verhalen op het internet lees kom ik nu uit op een defecte "hoofdprint".

Op het internet vind ik een EDRU001 hoofdprint- reparatie voor € 44,75. Dat maar eens proberen...

Groet, Barry
 

Mikederijk

  • #5
T rare van alles was ook dat op andere programma's alles wel fungeerde bij mij . succes , laat maar weten of t lukt

groeten ,

Mike
 

-Barry-

  • #6
Hallo Mike,

Machientje draait weer! Een hele sneller reparateur via het internet gevonden. Op de vraag waar het mogelijk aan lag wordt vanuit zakelijk oogpunt geen antwoord gegeven. Ik was zelf van plan om de condensatoren te vervangen aangezien dat wel vaker het probleem lijkt te zijn (internet). Maar toen ik een site had gevonden waar alle verschillende condensatoren op te vinden waren kwam ik al uit op het halve bedrag van de huidige reparatie..... En nu ik de gerepareerde unit zo bekijk lijkt het dezelfde condensatoren nog te hebben. Ik zie wel een paar (niet condensator) soldeerpuntjes waar aan is gewerkt. Mogelijk waren er een paar los gekomen. Volgende keer pak ik er een loep bij.

p.s. Mijn machine draaide op geen enkel programma meer.

Groet, Barry
 

Mikederijk

  • #7
Hoi Barry,,

ieder zijn vak he valt niet mee soms dingen opspeuren als je niet in de materie zit , ik laat me machine ff zo tot hij helemaal niet meer draait , ouwe wasmachine ik weet niet of t nog de moeite is laten maken . paar tientjes is nog wel te doen maar als t meer kost denk ik dat de kosten niet opweegt tegen de baten .

waar heb je die monteur gevonden ook op deze site ?
ben blij dat je weer kan wassen en nu maar hopen dat hij nog wat jaren mee gaat .

groetjes ,

Mike
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu