Miele Superelectronic W733 pomp aansluiting!

JeroenLely

  • #1
Hallo,

sinds kort hebben wij: 5 studenten een "oude" wasmachine een Miele Super electronic W733. Nu was de water aanvoerslang een gewone tuinslang(!) met extreem veel tape. Dit paste gelukkig niet op onze kraan dus naar de doe het zelf zaak en een wasmachine slang (3,5m) en een waterstop gehaald. Toen wilde ik de slang aansluiten bleek dat deze binnen in zat! dus de 'deksel' eraf en dan zit er rechtsachter (vanaf de voorkant) de aanvoer slang en 3 pompjes, die naar de poeder en wasverzachter bak lopen. aangezien we eerst een te korte slang hadden moest ik terug. ik kwam terug en een van deze jongens heeft alle snoeren van de pomp los getrokken. Nu weet ik niet welke waar moet.
ik heb 1x blauw/zwart 2x blauw/wit 1x rood/zwart 1x groen/wit en 1x bruin/wit. ik heb al verschillende mogelijkheden geprobeerd (waarschijnlijk elk pompje 1 blauw/witte en rood/zwart zal bij blauw zwart horen) maar hij blijft aangeven Controle -> water! de slang en de waterstop werken goed de trommel draait (nog) niet er zit een klein beetje water in een van de bakjes en hij pompt veel water af

kan en wil iemand mij helpen want ik heb niet genoeg geld voor een monteur of een nieuwe machine

mijn dank is groot!

groet ons 5en
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De kabels van de pomp zijn niet losgetrokken maar van de inlaatventielen, waar die moeten zitten weet ik ook niet maar één van de specialisten hier hopelijk wel.
 

JeroenLely

  • #3
Dit laat alweer zien hoe weinig ik ervan weet!

we blijven hopen!
 

Henny

  • #4
Als je het front van de machine opent (als een rechtsscharnierende deur, vaak op het forum beschreven) vind je aan de binnenzijde hiervan, meestal in een plastic zakje, het schema en een bedradingsoverzicht van de machine.
 

Fifo

  • #5
Hoi,

Net bezig met de fout op te sporen , krijg geen water meer in het zaeepbakje, fout vermoedelijk in de elektronicaprint aangezien er slechts 110V AC op het spoeltje van de waterklep komt?

Aansluiting kleppen heb ik netjes genoteerd,

Bovenste kraantje BRUIN/WIT en BLAUW/ZWART
kraantje onder L BLAUW/WIT en ROOD/ZWART
kraantje onder R BLAUW/WIT en GROEN/WIT

Hopelijk hebben jullie meer geluk en schema zit inhet front van de machine, 3 boutjes losschroeven achter de deur (inox) en 2 schroeven losschroeven achter het zeepbakje en trrekken maar, klemt een beetje L onder aan het deurtje van de filter.

Succes

Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu