Miele Novotronic V 4560 doet zaagtafel na

Carp

 • #1
Goedemorgen allen,

Dit weekend hing er wat in de lucht, zowel de miele wasmachine van mijn ouder, schoonouder en van ons geven kuren..

Deze vraag gaat over de V4560, die maakt een raar geluid bij het op toeren komen van de trommel.

Zie bijgaande video:

Wat me opvalt (en niet op de video staat, sorry), is dat bij het stoppen van het op toeren brengen het geluid blijft en weer afneemt bij het aftoeren van de trommel. Ik hoop daarom dat dit niet iets lager gerelateerd is.

Alvast bedankt voor jullie tijd!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Carp

  • #2
  Zou een van jullie nog een deskundig blik willen werpen op dit probleem? :)
   

  Lampje45

  • #3
  Volgens mij hoor ik alleen maar het geluid van de frekwentiesturing die het toerental regelt en is gerelateerd in hoogte aan de snelheid van de motor. En niet abnormaal volgens mij.
   

  Bademutze

  • #4
  Het lijkt erop dat dat de motorlagers zijn, die je hoort
   

  Lampje45

  • #5
  Omdat uit te sluiten zou je op hoge toeren de spanning uit kunnen schakelen, als dan het geluid blijft, dan weet je waar je het zoeken moet. Wel doen met een gevulde trommel.
   

  Carp

  • #6
  Dat lijken me goede suggesties! Ik ga het testen, bedankt voor zo ver!
   

  Fabrice

  • #7
  Motorlagers vervangen
   

  ABCDE

  • #8
  Geen idee wat voor zaagtafel je hebt, maar die van mij klinkt een stuk beter ;)

  Misschien de koolborstels ook even nakijken
   

  Lampje45

  • #9
  Oeps, ik ging er van uit dat het een borstelloze machine was.
  Dat was dus niet juist, dit wetende ga ik ook mee voor de de defecte lagers.
   

  Carp

  • #10
  Goedenavond allen,

  Net de machine uit elkaar gehaald. Om te kijken welk lager er precies aan het janken was eerst de snaar ontkoppeld. Het bleek uit de motor te komen. De machine is toch al 17 jaar oud, maar op de een of andere manier vind ik toch nog dat de motor snel stuk is.

  Effin, morgen een nieuwe motor bestellen en hopelijk gaat hij dan weer 17 jaar mee!

  Bedankt voor alle reacties.


  Vriendelijke groeten,
  Casper
   

  Sleutelmeneer

  • #11
  Je kunt miele motors wel vrij eenvoudig opnieuw lageren als je beetje handig bent. Goedkoper dan een nieuwe motor. Je moet wel weten wat je doet uiteraard en ervaring met lagers is wel een pre.

  Paar keer gedaan en dit is wel te doen met goede pullitrekkers en gereedschap.
   

  Carp

  • #12
  Dat is wel interessant! Toevallig vandaag via marktplaats voor 5(!) euro een tweedehands motor kunnen scoren. Maar het lijkt me een mooie uitdaging om eens te proberen. Alleen al om anders een mooie motor te hebben voor een tafel band- en schijf schuurmachine :) Ik zal eens op zoek naar info hier over, mocht iemand iets goeds weten te vinden hou ik me er zeker voor aanbevolen! Dank en een fijne avond.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Je zult er dan wel rekening mee moeten houden, dat een wasmachinemotor niet echt geschikt is voor een tafel band- en schijf schuurmachine. Want zo'n motor loopt zonder de juiste regeling direct naar hoogste toerental. Hij heeft een elektronische regeling nodig die rekening houdt met de spanning uit de tachogenerator van de motor. Tenzij je een dergelijke regeling zelf kunt maken of ergens op de kop weet te tikken, maar dan moet ie natiuurlijk wel voldoen aan de eigenschappen van de betreffende motor.

  Voor gereedschapstoepassingen lijkt dat me niet echt geschikt.
   

  Lampje45

  • #14
  Het is net wat Kees zegt, niet doen!!!!!
  Je hebt hier te maken met seriemotoren, die als je daar niets aan begrenst, onbelast gewoon op hol slaan. En dan levensgevaarlijk kunnen worden.
  Want op een gegeven moment lopen de lagers vast en zal hij alle kanten uit vliegen.

  Als je toch iets wilt doen in die richting, neem dan de motor van een wasdroger, die hebben een stabiel toerental en zijn ook omkeerbaar.
   

  Sleutelmeneer

  • #15
  Carp schreef:
  Dat is wel interessant! Toevallig vandaag via marktplaats voor 5(!) euro een tweedehands motor kunnen scoren. Maar het lijkt me een mooie uitdaging om eens te proberen. Alleen al om anders een mooie motor te hebben voor een tafel band- en schijf schuurmachine :) Ik zal eens op zoek naar info hier over, mocht iemand iets goeds weten te vinden hou ik me er zeker voor aanbevolen! Dank en een fijne avond.
  Dit lijkt wel een gevalletje te mooi om waar te zijn.. haha. Het kan natuurlijk geluk zijn maar je moet wel de goede motor gebruiken natuurlijk. Nieuw zijn ze iets van 300 euro dus gebruikt zou tientje of 4 a 5 wel een nette prijs zijn. En een perfecte miss nog meer.

  Ben benieuwd of het een goede werkende motor is. Laat maar weten als het is gelukt. Aan e-motor waste bedrag is hij al 4 euro waard ongeveer haha.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu