Miele inbouw G679 blijft afpompen

Omega6666

  • #1
Ik las in Miele afwasautomaat G660 inbouw (ca. 9 jaar in gebruik) thread dat er vermoedelijk water op de bodemplaat ligt, en dat ik daarvoor de plint eerst moet verwijderen.
Waarschijnlijk een erg stomme vraag, maar waar zit deze plint? Dit is toch niet gewoon het filter op de bodem van de vaatwasser? Waar zit de resetknop van deze machine?

Overigens had ik de vorige wasbeurt hetzelfde probleem, maar toen had ik m nog een keer aan de praat gekregen door bovenin de deur het sluithaakje naar beneden te doen (zodat de machine actief wordt met de deur open), en toen, terwijl ie aan het afpompen was er een emmer water in te gooien. Op dat moment stopte ie ineens met afpompen, en kon ik opnieuw een programma starten. Helaas werkt dit nu niet meer.
 

Omega6666

  • #2
Het is inderdaad vooralsnog niet gelukt... Dus als iemand iets weet?
 

Pepjo

  • #3
De plint van deze machine zit pal boven de stelvoetjes waarmee hij waterpas wordt gezet.
Misschien loopt er nog een plint van de keuken zelf voorlangs.

Knipperen de lampjes van de machine in een bepaald ritme of hoeveelheid ?
 

Omega6666

  • #4
Er loopt inderdaad een plank van de keuken voorlangs. Die zal dus wegmoeten... De lampjes knipperen niet, nee. Is dat een voorwaarde voor de situatie van water in de bodembak? Als de vlotterschakelaar in werking is getreden als beveiliging tegen overstroming horen die ledjes te gaan knipperen?
 

Pepjo

  • #5
Nee, het is meer zo dat je uit een patroon in de knipperingen een foutcode kunt aflezen.

Veel merken hebben dat, ik weet niet of dat bij Miele ook zo is.
 

Omega6666

  • #6
Ik heb de plank weg kunnen krijgen. Zat inderdaad water onderin op de bodemplaat. Zodra ik dit weghaalde met een doekje werkte ie weer. Hoefde dus niet te resetten daarvoor. Nu nog even uitzoeken waar het lek zit. Wat zijn de standaardplekken waar het meestal het eerst gaat lekken?

Bedankt voor de hulp tot nog toe,

Tom
 

Omega6666

  • #7
Ik heb inmiddels 4 afwasbeurten gehad, en nog geen druppel water op de bodemplaat kunnen ontdekken. Ik heb inmiddels de boel weer in elkaar gezet (op vriendelijk doch dringend verzoek van vrouwmens) en wacht af of er weer water op terecht gaat komen. Zo ja, dan laat ik weer horen :)
 

Omega6666

  • #8
Hij blijft het doen. Geen idee waar het water destijds vandaan is gekomen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu