Miele condensdroger stopt niet met drogen

Yvomo

  • #1
Hallo,

Ik heb een Miele condensdroger type Mistral plus (T233C) Nu heeft afgelopen week het deurcontact het begeven waardoor de droger niet meer wilde starten. Ik heb dit deurcontact overbrugt, waardoor de droger in ieder geval weer wil starten (Blijft ook draaien als je de deur opent, dus even met voorzichtigheid) Nu doet het volgende probleem zich op. Als ik er natte was in doe en ik kies programma kastdroog of kastdroog plus dan blijft de droger draaien to tin den treuren. Ik heb ook getest met programma's strijkdroog en mangeldroog en dan stopt de droger wel volgens het programma. Zou dit te maken kunnen hebben met het (tijdelijk) overbruggen van het deurcontact, of zou ik het in de vochtigheidsmeting moeten zoeken? Ik hoor graag wat jullie ervan denken.
 

Yvomo

  • #2
Heb afgelopen weekend de droger maar eens uit elkaar gehaald.
Er stond nl water onder de droger en ik had het idee dat de waterafvoer dus net goed werkte. Dat klopte ook, want er kwam uit de afvoer een plastic knikker die volgens mij de afvoer afsloot. :?:
Even had ik het idee dat dit het probleem oploste, maar helaas
:cry:
Het probleem van het drogen staat volgens mij op zichzelf en heeft niets met het deurcontact te maken en dus blijkbaar ook niet met het afvoerprobleem.
Wel heb ik, zoals hier al gelezen op het forum, de sleepcontacten en de strips op de trommel schoongemaakt en ontvet, maar het probleem blijft dat bij de droogprogramma's kastdroog en kastdroog plus de droger blijft door blijft drogen en de lampjes drogen en strijkdroog blijven branden.
Als ik proefdraai met programma strijkdroog dan stopt de droger wel na tijd, maar ik heb het idee dat dit ook te lang duurt, ofwel de was te droog eruit komt.
Heeft iemand nog suggesties wat ik nog zou kunnen controleren, kan je iets doormeten aan de vochtigheidsmeting?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu